Štýlová šablóna na vizitku: Stačí niekoľko klikov a je na svete! | Blog
.
20.05.2020      Čas čítania: 4 min.

Štýlová šablóna na vizitku: Stačí niekoľko klikov a je na svete!


Hoci žijeme v dobe digitálnej, niektoré veci ostávajú nezmenené. Patria k nim celkom určite aj vizitky. Podnikáte alebo ste zamestnancom?

Vizitka je prvá vec, ktorá vás prezentuje a zároveň zanecháva dojem. Vytvorte si vizitky pohodlne hoci aj hneď teraz. Pomôže vám šikovná šablóna na vizitky a naše tipy.

Muži si vymieňajú vizitku

 

Prázdny vizitkár? Vsaďte na vzorkovník alebo šablónu na vizitky

K tomu, aby ste si navrhli vlastné vizitky, nepotrebujete ovládať zručnosti grafika. Dnes už existuje niekoľko nástrojov, vďaka ktorým za pár minút získate finálny návrh vizitiek a napokon ich už o niekoľko hodín môžete držať v ruke.

Stačí, ak si vyberiete z množstva dostupných vzorov, návrhov a šablón na vizitky. Po doplnení svojich údajov odošlete objednávku priamo na tlač a hotové vizitky si môžete prevziať osobne alebo vám ich doručí kuriér priamo domov.

Ako na to?

Programy, nástroje a šablóny na tvorbu vizitiek

Skutočne nepotrebujete byť grafický mág, aby ste si vizitky vytvorili sami. Na internete dnes nájdete aj online programy na tvorbu vizitiek, ktoré môžete použiť bez toho, aby ste čokoľvek potrebovali nainštalovať do počítača. V základnej verzii, kde si pomocou niekoľkých krokov vyklikáte návrh a následne stiahnete na svoj pevný disk v požadovanom formáte, dokážete jednoduchú vizitku vyskladať za niekoľko minút.

Príkladom je obľúbená Canva s bohatou ponukou vzorov a šablón. Okrem doplnenia údajov a vlastného loga či obrázkov si môžete dizajn vizitky upravovať zmenou farieb, vzorov, typov písma a podobne. V Canve si vďaka širokej škále grafických nástrojov môžete dokonca zostaviť vizitku úplne podľa svojich predstáv.

 

Screen z Canva

 

Ak si predsa len netrúfate a vaším favoritom na akúkoľvek prácu na počítači ostáva Word, máme tip aj pre vás. Priamo v balíku Microsoft Office nájdete šablóny na vizitky. Šablónu podľa svojho výberu stiahnete do úložiska a opäť len upravíte údaje podľa potreby. V tomto prípade však veľký rozsah variability alebo grafické čáry-máry neočakávajte.

Poslednou možnosťou sú programy, v ktorých, za predpokladu, že ovládate aspoň základy grafického dizajnu, vytvoríte návrh vizitky už od prvého pixelu. Obľúbený Adobe Photoshop alebo vektorový Corel Draw patria k tým najpoužívanejším. V tomto prípade je však zväčša potrebné daný program zakúpiť.

 

Screen z Adobe Photoshop

 

Moderná a funkčná vizitka má svoje pravidlá

Vybrať si z katalógu vizitiek návrh alebo doplniť údaje do hotovej šablóny na vizitky je jedna vec. To podstatné je vyskladať vizitku tak, aby bola v prvom rade funkčná a pútavá.

NÁŠ TIP

Pri tvorbe vizitiek sa môžete inšpirovať aj na našom blogu nedávnym článkom o zaujímavých vizitkách, ktoré zanechajú dojem.

Čo treba na vizitku uviesť?

V prvom rade ide o prostriedok na odovzdanie kontaktných údajov. Či už vlastníte malú firmu, alebo pôsobíte na vysokej pozícii v nadnárodnom koncerne, vaša vizitka bude z hľadiska údajov vyzerať podobne.

Hlavné kontaktné údaje ako meno, pracovná pozícia, telefonický a mailový kontakt tvoria základ, ktorý môžete doplniť údajmi podľa firemnej identity alebo vlastného uváženia. Príkladom je názov webstránky, logo a adresa sídla firmy či miesta výkonu práce. Mnohé spoločnosti využívajú aj druhú stranu vizitky na trefný slogan alebo vymenovanie hlavných oblastí, v ktorých firma pôsobí.

Dôležité je, aby boli údaje na vizitke usporiadané tak, aby tie najpodstatnejšie (meno a kontakt) vynikli. Vďaka hotovým šablónam na vizitky máte istotu, že vám neunikne žiaden dôležitý údaj a výsledný dojem nebude pôsobiť chaoticky. Univerzálne pravidlá a obmedzenia na tvorbu vizitiek neexistujú, no treba mať na pamäti to najpodstatnejšie – cieľom každej vizitky je poskytnúť kontaktné informácie čo najprívetivejším a najefektívnejším spôsobom. Nuž, a v neposlednom rade nezabúdajte už pri návrhu vizitiek premýšľať nad tým, akým spôsobom ich budete tlačiť.

 

Farebné vizitky

 

Po výbere šablóny vsaďte na kvalitnú tlač vizitiek

Dopracovali ste sa konečne k návrhu vizitiek, s ktorým ste spokojní?

V tom prípade sa vyhnite sklamaniu, ktoré môže zapríčiniť málo kvalitná tlač vizitiek. Možnosti, kde dať vytlačiť svoje nové vizitky, je niekoľko.

Ak práve nemáte čas alebo možnosti navštíviť najbližšie copycentrum, môžete zadať objednávku dokonca aj zo svojej kancelárie či pohodlia obývačky. Pomocou niekoľkých klikov si vyberiete z ponuky vizitiek práve takú kvalitu a potlač, aká vám vyhovuje. Jednoduché alebo štruktúrované vizitkové papiere, obojstranná tlač, alebo finálna úprava laminovaním dokážu dodať vášmu návrhu na vizitku tú správnu bodku.

Špeciálnou kategóriou sú vyrezávané vizitky pomocou laseru, potlač efektnou bielou farbou alebo nápaditý parciálny lak, vďaka ktorému vašu vizitku nikto neprehliadne. Fantázii sa medze skutočne nekladú. Aby však boli vaše vizitky spracované bez problémov, nie je na škodu, prečítať si o vybranej potlači skôr, než sa do návrhu pustíte.

Laserom gravírované vizitky

Podľa výberu tak môžete svoje vizitky vďaka Printstudiu držať v ruke už o niekoľko hodín (v prípade klasických vizitiek a osobného odberu na pobočkách po celom Slovensku), alebo si ich nechať kuriérom doručiť na miesto, ktoré vám vyhovuje.

Nenašli ste, i napriek našim tipom, tú správnu šablónu na vizitky, ktorá by spĺňala vaše požiadavky? Nezúfajte. Podeľte sa o ne s našimi grafikmi a okrem kvalitnej a rýchlej tlači vizitiek vám zabezpečíme aj grafický návrh.

Potrebujem vytlačiť vizitky




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.