Svadobné menovky: Takto si ich vyrobíte sami | Blog
.
19.07.2023      Čas čítania: 3 min.

Menovky sú ozdobou svadobného stola. Takto si ich vyrobíte sami


Budúci mladomanželia (a najmä snúbenice) často túžia po jedinečných a osobných detailoch, ktoré premenia ich svadbu na nezabudnuteľný a jedinečný zážitok. na svojom svadobnom stole. Jedným z takýchto prvkov, ktoré prinášajú osobný šmrnc a dotyk elegancie, sú menovky. Ak túžite po niečom originálnom a chcete vytvoriť menovky vlastnými rukami, radi vás inšpirujeme a poradíme, ako navrhnúť alebo dokonca vyrobiť menovky na svadbu vašich snov.

svadobný stôl

Handmade menovky na svadbu alebo tlač menoviek rýchlo a kvalitne

Svadba je už za dverami a okrem milióna detailov vám stále na zozname nevyriešených vecí svietia práve menovky na stôl? Nezúfajte. Svadobné menovky môžete vyriešiť veľmi originálne i bez toho, aby ste k tomu potrebovali profesionálneho grafika. V móde sú aktuálne nápadité vlastnoručne vyrobené menovky, ktoré vám tiež pomôžu vyriešiť zasadací poriadok na svadbe.

Vyrobte si menovky na svadbu sami

Ak vám práve hlavou preletel nápad, ako na to, máte vyhraté. Postačí zabezpečiť materiál a vyhradiť si jeden či dva večery, kedy sa do výroby svadobných menoviek pustíte. Dokonca môžete spojiť príjemné s užitočným a zapojiť aj svojho nastávajúceho alebo družičky. Príjemne strávený čas pri poháriku vína alebo osviežujúceho letného drinku sa napokon bude niesť v duchu predsvadobnej prípravy, ani si to neuvedomíte.

Ak vás však žiadna múza nekopla a nápad, ako vyrobiť handmade menovky na svadbu, neprichádza, máme pre vás niekoľko tipov, z ktorých si možno vyberiete.

Svadobné menovky na netradičných materiáloch

Pri výrobe vlastnoručných menoviek sa medze nekladú. Trendy sú najmä netradičné materiály, ako napríklad drevené krúžky alebo dokonca kamene. Ak ich vkusne dotvoríte milým ornamentom alebo detailom v podobe čipky, či drobnej dekorácie, verte, že menovky neostanú po hostine na stoloch. Svadobní hostia si ich totiž radi vezmú ako spomienku na váš veľký deň “D”.

 

Napíšte mená vlastným rukopisom

Ak máte pekný rukopis a čas, jednou z možností je napísať si menovky vlastným rukopisom. Vlastnoručne napísané menovky pridávajú osobný a jedinečný dotyk ku každej menovke. Vyberte si pero alebo fixku s vhodným hrotom a farbou, ktorá bude výrazná a dobre čitateľná. Predtým než začnete písať mená na menovky, môžete si vytvoriť jednoduchú šablónu, kde budete experimentovať s rôznymi štýlmi písma. Ak chcete menovkám pridať extra vzhľad, môžete použiť rôzne dekoračné prvky, napríklad môžete pridať malé kvetinky, špagát alebo stužky okolo mena.

Menovky zladené so svadobnou výzdobou

Nesie sa vaša svadba v určitom štýle alebo téme? V tom prípade si dajte záležať aj na menovkách. Celkový obraz tvoria práve drobné detaily, ktoré dokážu s použitím kúska papiera vyčarovať netradičné menovky pre vašich hostí. Skvelým tipom je napríklad zopár kvietkov levandule (v lete je práve jej obdobie kvitnutia aj v našich končinách), bylinky ako rozmarín alebo iné sušené, či penové kvety, ktoré môžete opäť farebne zladiť s výzdobou.


Nezabudnite na držiaky menoviek

Pri vytváraní vlastných menoviek na svadbu je dôležité mať na pamäti aj držiaky alebo stojančeky na menovky. Tieto jednoduché doplnky môžu menovkám pridať štýlový a profesionálny vzhľad. Obzvlášť obľúbené sú v súčasnosti držiaky vyrobené z dreva, ktoré sa hodia na rustikálne svadby.

Ak však chcete niečo originálne a netradičné, môžete skúsiť umiestniť menovku na špajdľu a zapichnúť ju do citróna či muffinu.

Spojenie menovky a drobného darčeka na pamiatku

Už aj v našich končinách je zvykom, že svadobní hostia dostanú od mladomanželov maličkosť na pamiatku ich svadobného dňa. Tento prejav úcty a radosti, že ho strávili s vami, môžete spojiť práve s menovkami na svadobných stoloch. Naša rada znie – okrem tradičných maškŕt, ktorých je na svadbe neúrekom, sa poobzerajte po originálnejších nápadoch. Tým je napríklad fazuľka s vyrytým dátumom vašej svadby, ktorú si môžu svadobčania doma zasadiť, fľaštička medu alebo špeciálneho špiritusu :).

Boj s časom vyrieši online výroba menoviek na svadbu

Páčia sa vám vyššie nápady na menovky, no z časového hľadiska sa do ich výroby jednoducho nestihnete pustiť? Aj v tomto prípade existuje možnosť, ako vyriešiť svadobné menovky pohodlne a rýchlo. Dokonca aj v tejto chvíli.

Riešením je napríklad voľne dostupný program na výrobu menoviek, v ktorom si vytvoríte vlastný motív alebo doplníte mená do jedného z existujúcich. Potom stačí menovky odoslať priamo do copycentra, kde vám ich po dohode aj narežú a sfinalizujú.

Ideálnym formátom pri odosielaní súborov je PDF, vďaka ktorému ostanú zachované nielen rozmery, ale i obsah dokumentu, ktorý ste vytvorili. Hotové menovky si môžete vyzdvihnúť alebo nechať doručiť priamo domov.

Ak však presne viete, ako by mali vaše svadobné menovky na stoloch vyzerať, no chýbajú vám potrebné zručnosti alebo orientácia v podobných programoch, nestrácajte čas a obráťte sa priamo na nás. Radi vám s návrhom i tlačou pomôžeme.

Kontaktovať Printstudio




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.