Ako si vytvoriť pečiatku online | Printstudio.FaxCopy.sk

Vážení zákazníci, dňa 5.10.2024 od 22:00 do 6.10.2024 5:00 bude na našich weboch prebiehať aktualizácia zabezpečenia. V tomto čase nebude dostupný náš web. Ďakujeme za pochopenie.

.
09.09.2024      Čas čítania: 2 min.

Ako si vytvoriť pečiatku online


V dnešnej digitálnej dobe je možné mnoho vecí vybaviť cez internet, vrátane vytvorenia vlastnej pečiatky. Vytvorenie pečiatky online je jednoduché, rýchle a cenovo dostupné. Ak si nie ste istý, čo by mala obsahovať vaša pečiatka, vzor vás môže nasmerovať. V tomto článku sa dozviete, ako si môžete vytvoriť pečiatku online a čo všetko objednávka zahŕňa.

Vytvorenie pečiatky online začína výberom typu pečiatky

Začnite výberom pečiatky z našej ponuky pečiatokale pamätajte, že univerzálna pečiatka – vzor, nemusí vyhovovať všetkým. Zamyslite sa, aké údaje na odtlačku pečiatky potrebujete, čo všetko musí váš štočok pečiatky obsahovať a či potrebujete dátumovú alebo podpisovú pečiatku. Každá pečiatka plní svoj vlastný účel, na ktorý bola navrhnutá. Preto si už na začiatku položte otázku či hľadáte klasické kancelárske pečiatky, rýchloschnúce, vreckové alebo veľkoplošné pečiatky. V ponuke máme aj perá s pečiatkou 2v1, robustné a drevené pečiatky. Väčšina typov pečiatok je dostupná aj v rôznych veľkostiach.

Aký by mala mať pečiatka vzor, grafický návrh?

Pečiatok na výber je skutočne veľa, preto by bola škoda nechať si vyrobiť tuctovú vzorovú pečiatku. S návrhom pečiatky vám pomôžu naši šikovní grafici, vytvorenie grafického návrhu si môžete objednať samostatne alebo zaškrtnutím tejto možnosti priamo počas objednávky pečiatky.

Ako si vytvoriť pečiatku online

Grafický návrh pečiatky

Návrh pečiatky si samozrejme môžete vytvoriť svojpomocne. Ak však potrebujete inšpiráciu máme zopár tipov na zalomenie grafického návrhu pečiatky. Základom pečiatky vytvorenej online sú textové údaje. Vaša firemná pečiatka by mala obsahovať najmä údaje ako:

  • názov firmy,
  • adresa firmy,
  • IČO a DIČ (IČ DPH – ak platíte DPH),
  • e-mail,
  • telefónne číslo a
  • web.

Využitie fontov na pečiatke

Využite písmo, ktoré používa vaša firma vo vizuálnej komunikácii. Ak písmo nemáte určené, stavte na ľahko čitateľný font. V prípade, že rovnaký odtlačok pečiatky používajú viacerí zamestnanci, je vhodné objednať viac kusov, ktoré sú v rohu očíslované, pre ľahšiu spätnú identifikáciu.

Použitie firemného loga na pečiatke

Firemné logo na vzore pečiatky radšej používajte s opatrnosťou, pretože vo výsledku nemusí byť riadne čitateľné. Do návrhu pečiatky ho zakomponujte, ak na neho zvýšilo dostatok miesta. Aj keď moderné pečiatky zvládajú reprodukovať drobné detaily, príliš zložité logo na malom odtlačku pečiatky a s kombináciou ďalších údajov, nemusí vyzerať dobre.

Využitie orámovania textu na pečiatke

Orámovanie okolo textu má povinne napríklad lekárska pečiatka, vzor zdravotníckej pečiatky je daný úradom pre zdravotnú starostlivosť.

Objednanie a vytvorenie pečiatky online je jednoduché

Na vytvorenie pečiatky online máte dostatok času, preto si nezabudnite všetko riadne premyslieť. Náš objednávkový formulár vám pomôže vybrať pečiatku podľa vašich potrieb. Väčšina zákazníkov využíva službu vytvorenia návrhu pečiatky, kde zadajú typ písma, logo a požadované textové údaje. Ak sa rozhodnete do objednávky pečiatky nahrať vlastný návrh, nezabudnite ho dodať vo vektorovom formáte s textami prevedenými do kriviek.

Ako si vytvoriť pečiatku online

Overte si, či ste pečiatku online vytvorili správne zaškrtnutím služby „poslať náhľad na odsúhlasenie“. Váš návrh zhodnotia naši skúsení grafici, zašlú vám náhľad a v prípade potreby s vami odkonzultujú navrhované úpravy. Hotovú pečiatku si môžete prevziať bezplatne v ktorejkoľvek predajni FaxCOPY alebo si ju môžete nechať doručiť na adresu. 

Objednať pečiatku




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.