Vytlačte z hlavy stres z diplomovky v najdivokejších party mestách | Blog
.
17.01.2024      Čas čítania: 3 min.

Vytlačte z hlavy stres z diplomovky v najdivokejších party mestách


Diplomovka prináša stresy, ktorými si povinne prejde každý študent. Avšak predtým, ako sa s blížiacim deadlinom odovzdávania naplno do toho pustíte, odhoďte nachvíľu starosti z písania i tlače diplomovej práce bokom. Vypustite paru a poďte sa zabaviť do niektorých z týchto party miest plných študentov a mladých ľudí. Veď študentský život je predsa aj o tom, no nie?

party

Zabavte sa v stovežatej Prahe

Česká metropola víta všetkých mladých, ktorí si chcú cez víkend „zresetovať” hlavu. Najväčším lákadlom je chutné a lacné pivo a množstvo nočných klubov. Nie je prekvapením, keď na mnohých miestach nájdete pivo lacnejšie ako vodu. :-) Do väčšiny podnikov sa dostanete zdarma.

Svoj večer môžete začať na povestnej Náplavke – teda na Rašínovom nábreží, kde sa každý piatok a sobotu schádzajú všetci mladí domáci, s ktorými si môžete „pokecať”. Keď sa chcete odviazať o niečo viac, zamierte do centra.

Väčšinu barov a diskoték nájdete v centre Prahy v blízkosti Staromestského a Václavského námestia. Navštíviť môžete napríklad známu Dlouhú ulicu, na ktorej stojí klub za klubom.

Vybrať si môžete kluby v štýle steampunk, elegantné kokteilové bary s miešanými drinkami alebo diskotéky s najmodernejšou tanečnou hudbou. V Prahe vyskáčete všetky starosti z diplomovky z hlavy jedna radosť.

Zo Slovenska sa do Prahy jednoducho dostanete autobusom či vlakom,ale využiť môžete i spolujazdu. Okrem priaznivých cien alkoholu, baviacich sa turistov a prekrásnych uličiek tiež určite oceníte to, že v hlavnom mesta Česka pre Slovákov neexistuje jazyková bariéra. Prespať môžete v moteloch a hosteloch, ktorých je v centre aj okolí Prahy neúrekom za pár „kaček”.

Vypustite stres z hlavy v Budapešti

Boli ste v Prahe už stokrát? Zameňte eurá za forinty a vydajte sa s partiou na výlet na juh do Maďarska. Budapešť je domovom nočného života, za ktorým prichádzajú, predovšetkým počas leta, mnohí mladí ľudia z celej Európy. Niet sa čomu čudovať. Okrem toho, že je Budapešť prekrásne mesto, ceny alkoholu sú pre študentov viac ako prijateľné.

Najznámejšou party ulicou v Budapešti je Gozsdu Udvar. Na tejto ulici sa žije nonstop celý týždeň, preto ju neváhajte navštíviť aj počas pracovného týždňa, kedy všetci ostatní zarezávajú v práci.

Čerešničkou v Budapešti sú povestné ruin bary, ktoré spájajú históriu s moderným mestským životom. Tieto podniky sa nachádzajú v opustených alebo rozpadajúcich sa budovách, často v starých židovských štvrtiach. Sú známe svojou eklektickou atmosférou, kde sa preplietajú staré steny s umením, retro nábytkom a lokálnymi výtvarnými dielami. V ruin baroch často hrajú lokálne kapely a rôzni DJi.

poháre

Vytancovať sa môžete aj v tanečných komplexoch či podzemných kluboch. Ak sa chcete zabaviť do sýtosti, vykričte si hlasivky v niektorom z povestných karaoke barov.

Vychutnajte si modernú hudbu, studené drinky a úžasný výhľad na Budu a Pešť z rieky. Po Dunaji premáva niekoľko party lodí, vďaka ktorým pozdvihnete party život na novú úroveň.

Ani v Budapešti pri vstupe do mnohých diskoték a tanečných hál často nemusíte vybrať peňazeňku. Ak už je aj treba platiť vstupné, ceny sú viac-menej symbolické – približne 5 eur za vstup. Ruku hore budete mať do svitania. Väčšina party miest baví svojich hostí až do piatej či šiestej rána.

Ak nechcete pretancovať celú noc a ráno sadnúť na prvý ranný spoj späť na Slovensko, môžete si prenajať apartmán priamo v blízkosti štvrte okolo ulice Gozsdu. Ak pôjdete so svojou študentskou partiou, dostanete sa pri prenájme apartmánu na cenu 20 až 30 eur za noc na osobu. A alkohol? Ceny sú často nižšie než v Bratislave.

Zaleťte si do Amsterdamu

I keď si študentský život často žiada sledovať hrúbku svojej peňaženky, predsa len sa z času na čas podarí nejaký dobrý last minute.

V Amsterdame nezostane jediný zadok usedený a jediný chrbát suchý. Dídžeji vás v holandskej metropole roztancujú na techno, dance, dubstep alebo hip-hop. Baví vás skôr funk alebo deep house? Na svoje si príde každý.

Baviť sa môžete v malých a útulných baroch, ako aj v niekoľko poschodových tanečných halách. Okrem najnovšej hudby si kluby dávajú záležať i na svojom interiéri. Navštíviť môžete tanečné komplexy s unikátnymi LED-svetlami, ktoré vytvoria zážitok, na ktorý nikdy nezabudnete.

Ceny alkoholu, vstupov i ubytovania sú o niečo vyššie než v Prahe alebo Budapešti. Vstupy do klubov často začínajú na 10 eurách. Zažijete však noc, na ktorú nikdy nezabudnete. Nakoľko sa Amsterdam baví stále, zaletieť si tam môžete i počas týždňa.

Vyskáčte sa aj na Slovensku

Okrem blízkych party miest, nezabúdajte ani na tie domáce. Bratislava, Košice alebo Banská Bystrica ponúkajú možnosti, ako sa skvele zabaviť a vypustiť stres z hlavy. Spravte si výlet so svojimi priateľmi do miest, v ktorých ste na Slovensku ešte neboli.

Keď už sa vrátite zresetovaní domov a budete potrebovať motiváciu k písaniu diplomovej práce, pozrite si nás starší článok o tom, ako sa nakopnúť k písaniu diplomovej práce.

Po dopísaní diplomovky zamierte k nám. V Printstudiu vám vašu diplomovú prácu vytlačíme i zviažeme.




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.