Vtipné návrhy na maturitné oznámenia. Nebojte sa vystúpiť z radu | Blog
.
28.08.2018

Vtipné návrhy na maturitné oznámenia. Nebojte sa vystúpiť z radu


Maturitné oznámenia sú zaujímavé. Časové kapsule, do ktorých zamkneme moment, kedy sme zložili skúšku z dospelosti a obdarujeme nimi našich najbližších. Čo sa však s väčšinou z nich stane? Ak nechcete, aby aj vaše oznámenie skončilo v zabudnutí, vytvorte si také, ktoré bude trčať z radu! Poradíme vám, ako na to.

maturitné oznámenia

 

Námaha navyše, ktorá sa oplatí

Väčšinou je výber maturitného oznámenia relatívne jednoduchá vec. Prídete na našu stránku a vyberiete si niektorý z vopred navrhnutých grafických spracovaní. Prihodíte svoj najobľúbenejší citát, mená spolužiakov, vašu triedu a tadá! Stačí už len s napätím očakávať poštára.

Maturitné oznámenia však vymýšľame iba raz za život. Neoplatilo by sa preto dať si trochu námahy a vytvoriť niečo, na čo budete hrdí aj o 15 rokov?

 

Popustite uzdu svojej fantázií

Na to, aby ste vytvorili zaujímavé maturitné oznámenie, stačí jediné – trochu si „uletieť”. Aby sme vám v tom pomohli, pripravili sme si pre vás 6 zaujímavých tipov, ktoré vám ukážu, čo všetko sa dá z oznamka vytvoriť:

 

1. Policajný záznam

Bola škola pre vás väzením? Tak si pripravte oznamko, ktoré pretočí túto nevýhodu na výhodu! Textúra hnedého papiera, fotka z profilu a anfasu spolu so správnym „strojovým” fontom urobia zázraky!

fotka-z-policajneho-zaznamu

 

2. Perspektíva

Oznámenie nemusí vždy „fungovať” tak, ako sme zvyknutí. Pomocou hier s perspektívou môžete vytvoriť také, ktoré bude správne vidno, napríklad ak ho otvorené postavíte na stôl. Príprava takéhoto návrhu vyžaduje dobrú predstavivosť a skúsenosti. Ak sa však vydarí, je to niečo úplne unikátne.

 

3. Dopracujte ich

Hotové oznámenia, ktoré vám prídu do schránky, nemusia byť konečnou stanicou pre váš kreatívny potenciál. Každé oznámenie môžete aj sami nejako dotvoriť. Nalepte si „veľké oči”, pridajte na správnom mieste trblietky, alebo jednoducho fixkou dokreslite na vašu fotku nejakú vychytávku (ufo nad vašu hlavu, klobúčik, fúzy…čokoľvek!). Vďaka tej troche námahy navyše sa vaše oznámenie môže stať skutočne originálnym – nikto z príbuzných a kamarátov nebude mať úplne rovnaké!

 

4. Pohrajte sa s tvarom

Maturitné oznámenie nemusí byť len štvorcové. Tvar je len na vás a vašej predstavivosti! Pripravte si oznamko so svetoznámou Campbellovou polievkou v tvare konzervy, tému superhrdinov skvelo zvýrazní známa silueta Batmana a ak sa chcete skutočne vyblázniť, môžete zvoliť aj komplikovanejšie tvary (siluety mačiek, hradov, alebo lietadiel).

 

5. Meme

Je vaša Facebooková stena plná „dankest memes”? Tak prečo ich nevyužiť aj pri návrhu maturitného oznámenia. Success Kid, The Annoying Orange alebo The Most Interesting Man in the World môžu byť zaujímavým základom a po rokoch aj zaujímavou spomienkou, na čom ste sa ako mladí bavili :)

 

6. Portrét

Máte nadanie na maľovanie? Namiesto bežnej vlepenej alebo vytlačenej fotky skúste použiť portrét, ktorý si sami namaľujete! Môže byť farebný, čiernobiely, nakreslený iba čiarami alebo dokonca štylizovaný.

Tip navyše: Vyskúšajte použiť napríklad komixový štýl Káju Saudeka alebo abstraktnú kresbu.

kreslený-portrét

 

Kde si nechať vytlačiť oznámenia s vlastným vzorom?

Ak sme vás inšpirovali a rozhodli ste sa navrhnúť si zaujímavé oznámenie, spojte sa s nami. Pomôžeme vám nielen s tlačou za skvelé ceny, ale tiež s grafickými návrhmi. Naši grafici majú v zásobe plné vrecia fantázie a spoločne dokážete vytvoriť oznámenie, na ktoré sa len tak nezabúda!

Vytlačte si oznamká




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.