Spoznajte veľkoformátovú tlač vo všetkých podobách | Blog
.
02.08.2023      Čas čítania: 7 min.

Spoznajte veľkoformátovú tlač vo všetkých podobách


Billboardy s reklamami rôzneho druhu na nás striehnu na každom rohu – na autobusových zastávkach, pri nákupných centrách či popri diaľnici. Keď sa chce značka masovo zviditeľniť, využíva veľkoplošnú tlač. Podôb veľkorozmernej tlače je však niekoľko.

velkoformátová tlač

Ponúkame Vám širokú ponuku materiálov pre naozaj veľké zviditeľnenie, či už ide o plagáty, bannery, samolepky alebo mnoho iného. Do tejto podkategórie patrí aj tlač projektovej dokumentácie (CAD výkresy) a v neposlednom rade veľmi obľúbené obrazy a fotky, tlačené na tie najkvalitnejšie materiály.

Exteriérová tlač

Všetky billboardy či citylighty sa umiestňujú na miesta, kde je ich vidno. Čiže zaručene to musí byť exteriér, verejné priestranstvo, kde sa denne premelie množstvo ľudí.

Z tohto pohľadu musí byť exteriérová veľkoplošná tlač odolná voči poveternostným vplyvom, slnečnému žiareniu aj dažďu. Nároky na materiál, z ktorého je zhotovená, sú vysoké. My vo Faxcopy používame vhodné materiály, ktoré zabezpečia odolnosť veľkorozmerných plôch. Používame rôzne typy materiálov podľa typu reklamného média. Tlačíme eco solventnou a ekologickou latexovou technológiou.

Do exteriéru vám tak pripravíme billboardy, bannery, roll-upy, samolepky (napr. na výklady) aj podsvietené aplikácie.

Aké materiály ponúkame na tlač rôznych produktov v exteriéri?

Bannery (exteriér a interiér)

  • PVC banner - Ideálna veľkoplošná reklama odolávajúca poveternostným vplyvom. Materiál je odolný voči vplyvom počasia a UV žiareniu.
  • PVC banner premium - Prémiový liaty frontlit banner pre náročnejších zákazníkov a aplikácie s požiadavkou na kvalitu a dĺžku aplikácie.
  • MESH – sieťovina - Čisto bielený pletený Mesh - priedušný materiál pre veľkoformátové výstupy. odolný voči vplyvom počasia. UV žiareniu a vandalizmu. Vhodný pre dlhodobé použitie v exteriéri.
  • PVC banner obojstranný - Obe strany materiálu majú identické povrchy. čo zabezpečuje rovnocennú. veľmi kvalitnú tlač na obidvoch stranách. Má vnútornú čiernu vrstvu. ktorá zabraňuje presvitaniu. Takisto vhodné na zamedzenie presvitajúcich tieňov pri zadnom nasvietení. Vhodné pre aplikácie umiestnené v priestore.

detail velkoformátovej tlače

Billboardy (exteriér a interiér)

  • Billboardový papier - Exteriérovo odolný papier s modrou zadnou stranou určenou pre prekrytie motívov pri prelepení starých výstupov. Kvalita a sýtosť výstupov sú vhodné aj na plagátové aplikácie.

Podsvietené aplikácie (exteriér a interiér)

  • PES film na presvetlovacie aplikácie - Tvarovo stály polyesterový film s lesklým alebo matným povrchom. Mimoriadne odolný coating voči mechanickému poškodeniu. Rýchle schnutie tlače. sýtosť a ostrosť farieb aj pre náročné aplikácie. Vhodné pre podsvietené aplikácie.

Postery, plagáty, citylighty (exteriér a interiér)

  • Posterový papier 135g , alebo Posterový papier 200g - Vysokokvalitný vodeodolný papier s povrchovou úpravou pre náročné interiérové a exteriérové plagátové steny, alebo pre iné oblasti uplatnenia plagátov a posterov. Vďaka mimoriadnej povrchovej vrstve sa dajú dosiahnuť kvalitné tlačové výstupy. žiarivé farby a pestré kontúry. Materiál sa vyznačuje vysokou pevnosťou aj vo vlhkom prostredí.
  • Samolepiaca fólia Yupo Tako - Unikátna samolepiaca fólia bez lepidla. ktorá sa „prilepí“ na všetky hladké povrchy (napr. sklo, dlaždice, dvere a pod.) vďaka svojej mikroprísavnej štruktúre, a tak nezanecháva žiadny lepivý pocit. Nepoužíva žiadne lepidlo. Pri aplikácii nevytvára žiadne vydutia (bubliny). neobsahuje PVC. jednoducho sa upevňuje a odstraňuje. Zadná strana sa môže umývať vodou. keď sa zoslabí prísavná schopnosť napr. zaprášením. a tak sa môže opakovane používať.
  • Polyestérové plátno - Polyestrová tkanina - plátno s bielym lesklým povrchom. vhodné ako ekonomická náhrada umeleckého plátna. Napínanie do rámov. alebo zavesenie do priestoru rôznymi lištami pre dekoratívne účely. Materiál čiastočne prepúšťa svetlo. Vďaka svojmu zloženiu je plne exteriérovo odolný s možnosťou umývania. Tlačový výstup má pomerne vysokú mechanickú odolnosť.

Roll-up médiá (exteriér a interiér)

  • Bielo-biely PP film - Polypropylénový film pre potlač s bielym matným povrchom a zadnou bielou polopriepustnou vrstvou. Ideálny pre Roll-up a iné display systémy. Tlačový výstup sa vyznačuje vysokým rozlíšením. sýtosťou farieb a dobrou mechanickou odolnosťou i bez laminácie.
  • Bielo-šedý PP film - Polypropylénový film s bielym matným povrchom pre potlač a zadnou sivou svetlo-nepriepustnou vrstvou. Ideálny pre Roll-up a iné display systémy. Tlačový výstup sa vyznačuje vysokým rozlíšením. sýtosťou farieb a dobrou mechanickou odolnosťou i bez laminácie.
  • Plátno s PVC vrstvou - Biele plátno potiahnuté PVC vrstvou vhodné do Roll-up systémov. Materiál je určený do interiéru.

bannery

Samolepky (exteriér a interiér)

  • Samolepiaca fólia lesklá - Samolepiaca fólia pre tlačenú a vyrezávanú grafiku. vhodná na reklamné kampane. napr. reklamy na vozidlách. Fólie sa dajú ľahko odstrániť a vďaka šedému pigmentovému lepidlu poskytujú excelentnú kryciu schopnosť: fólie je možné aplikovať dokonca na existujúcu grafiku bez presvitania. Biela fólia v lesklom prevedení. Životnosť 2 roky.
  • Samolepiaca fólia matná - Samolepiaca fólia pre tlačenú a vyrezávanú grafiku. vhodná na reklamné kampane. napr. reklamy na vozidlách. Fólie sa dajú ľahko odstrániť a vďaka šedému pigmentovému lepidlu poskytujú excelentnú kryciu schopnosť: fólie je možné aplikovať dokonca na existujúcu grafiku bez presvitania. Biela fólia v matnom prevedení. Životnosť 2 roky.
  • Samolepiaca fólia transparentná - Samolepiaca fólia pre tlačenú a vyrezávanú grafiku. vhodná na reklamné kampane. napr. reklamy na vozidlách. Fólie sa dajú ľahko odstrániť a vďaka šedému pigmentovému lepidlu poskytujú excelentnú kryciu schopnosť: fólie je možné aplikovať dokonca na existujúcu grafiku bez presvitania. Transparentná fólia. Životnosť 2 roky.
  • Samolepiaca fólia polymerická - Samolepiaca fólia vyžadovaná pri polepoch automobilov. má vyššiu odolnosť. životnosť a trvácnosť aj na nerovných povrchoch. Fólie sa dajú ľahko odstrániť a vďaka transparentnému akrylovému lepidlu poskytujú dobrú kryciu schopnosť. Biela fólia v lesklom prevedení. Odporúčaná laminácia. Životnosť 5 rokov.
  • One Way Vision - Lesklá perforovaná monomerická PVC fólia. čiastočne bráni prenikaniu slnečných lúčov. Vytvára zaujímavý imidž - z druhej strany takmer nepriehľadná. S čiernou zadnou stranou fólie a permanentným lepidlom je vhodná na polep výkladov. sklenené plochy. prípadne pre polep áut.

Interiérová tlač

Fototlač veľkých rozmerov je vhodná pre umelcov, ktorí chcú vystavovať svoje fotky či obrazy. Prekvapí vás krásnymi žiarivými farbami a dokonalými kontúrami. Na zobrazenie svojich umeleckých výtvorov si môžete zvoliť buď polyesterové, či bavlnené plátno, ba dokonca si môžete vyberať aj zo širokej palety rôznych fotopapierov (v ponuke máme rôzne gramáže, aj matné či lesklé fotopapiere). Plátno zo syntetického materiálu je odolnejšie voči vode a mechanickým zásahom.

Ponúkame tlač v najvyššej fotokvalite, vhodná pre tlač fotografií, posterov a obrazov a všade tam, kde sa vyžaduje vysoká vernosť farieb a dobré rozlíšenie. Atramentová technológia tlače nie je vodeodolná, preto odporúčame jej použitie v interiéri.

interierové nálepky na stenu

Aké materiály ponúkame na tlač rôznych produktov v interiéri?

Foto aplikácie

  • Fotografický papier lesklý 200g - Rýchloschnúci papier s lesklým povrchom pre tlač fotografií. plagátov a grafiky. Obrazová ostrosť zabezpečí krásnu prezentáciu fotografií a grafiky v interiéri.
  • Fotografický papier lesklý 240g - Rýchloschnúci papier s lesklým povrchom pre tlač fotografií a grafiky. Obrazová ostrosť zabezpečí krásnu prezentáciu fotografií a grafiky v interiéri.
  • Fotografický papier pololesklý 200g - Kvalitný fotografický papier s pololesklým (saténovým) povrchom pre tlač grafiky a fotografií. Pre ekonomickú tlač vyžadujúcu vysokú kvalitu. Prirodzené podanie farieb. pololesklý povrch. vhodný do interiéru pre fotografie. plagáty. reprodukcie. výstavné plagáty.
  • Fotografický papier pololesklý 240g - Rýchloschnúci kvalitný fotografický papier s pololesklým (saténovým) povrchom pre tlač fotografií i náročnejšej grafiky. Pre ekonomickú tlač vyžadujúcu vysokú kvalitu. Prirodzené podanie farieb. pololesklý povrch. vhodný do interiéru pre fotografie. plagáty. reprodukcie. výstavné plagáty.
  • Grafický papier matný 120g - Matný natieraný papier vhodný pre interiérovú reklamu. Používa sa na jednoduché grafiky. CAD/GIS výkresy s plným krytím. plagáty a podobne. Presné zobrazenie farieb. životnosť za normálnych podmienok max. 12 mesiacov za sklom alebo výkladom (životnosť ovplyvňuje celý rad vonkajších podmienok. napr. vlhkosť). predĺženie životnosti možné zalaminovaním.

velkoformátová tlač

Fototlač

  • Umelé polyesterové plátno - Umelé (polyestrové) 260g plátno "polycanvas" s bielym matným povrchom je vhodné ako náhrada umeleckého plátna. Napínanie do rámov. alebo zavesenie do priestoru rôznymi lištami pre dekoratívne účely. Vďaka svojmu zloženiu je plne exteriérovo odolný. Tlačový výstup má pomerne vysokú mechanickú odolnosť.
  • Umelecké bavlnené plátno - Kvalitné 100% čisté bavlnené plátno s vyššou gramážou vysokej kvality pre grafické aplikácie. Obsahuje prírodné bavlnené vlákna. Plátno sa dá natiahnuť na vnútorný rám bez popraskania. Silný materiál. odolný voči roztrhnutiu. neodporúča sa priamy kontakt s vodou. Vhodný pre výstavy. digitálne a výtvarné umenie a fotografie.

Tapety

  • Muramour SABLE - Tapeta s jemnou povrchovou úpravou. ktorá slúži na produkciu jemných obrázkov s estetickým dojmom umeleckého diela na plátne. Táto povrchová úprava je jedinečná pre priestory. ktoré vyžadujú grafiku pre zvýšenie dojmu z priestoru. Tapeta má papierovú spodnú vrstvu. je umývateľnáomývateľná. Aplikácia pomocou lepidla.
  • Muramou LIN - Tapeta s klasickou povrchovou úpravou. ktorá prepožičiava vnútornému priestoru štýl a pôvab. Je vhodná pre veľké verejné plochy. ktoré vyžadujú prepracovaný vzhľad. Jej jemná textúra poskytuje ostrosť obrázkom a prináša bohatú kvalitu tónov. Tapeta má papierovú spodnú vrstvu. je umývateľnáomývateľná. Aplikácia pomocou lepidla.
  • Gekkotex (samolepiaca) - Unikátna polomatná samolepka pre dekoráciu stien v interiéri s mimoriadne ľahkou a rýchlou aplikáciou. Špeciálne navrhnuté lepidlo zaručuje bezproblémovú aplikáciu na rôznych interiérových podkladoch (omietka. sadrokartón. drevo...). pričom v prípade odstránenia výstupov neostávajú na podklade jeho zvyšky. Na povrchu média je jemná textilná štruktúra. ktorá zaručuje jeho pevnosť a potláča nežiadúce svetelné odrazy.

Čiarová grafika

Ste architektom, ktorý sa denne stretáva s výkresmi, kresbami a plánmi? Potom je pre vás vhodná čiarová grafika atramentovou technológiou, ktorá vám zabezpečí krásnu farebnú tlač.

U nás poskytujeme tlač výkresov, štúdií, plánov, kresieb atramentovou technológiou, vhodné najmä pre technické výkresy, architektúru, schémy, diagramy a pod.

Tlač výkresov (čiernobiela tlač)

Poslednou z možností veľkoplošnej tlače, ktoré ponúkame, je čiernobiela tlač. Laserovou technológiou vám vytlačíme technické výkresy – je možné tlačiť na pauzovací, neónový či klasický biely papier.

Klasická čiernobiela tlač technických výkresov laserovou technológiou, vhodné najmä pre stavbárske a strojárske výkresy, elektrické schémy a pod., je možná aj tlač na pauzák (výroba matríc), s použitím špeciálnych "neónových" papierov vhodné aj na lacnú tlač interiérových reklamných pútačov (najmä textov, nie fotografie)

ploter

Veľkoformátová tlač vo Faxcopy: Objednajte si ju online

Možností pre veľkoplošnú tlač je viacero. Dôležité je, že tlač tohto charakteru môžete využiť už vtedy, ak potrebujete vytlačiť rozmery väčšie ako A3. Vo Faxcopy sa vám navyše radi prispôsobíme s vašimi konkrétnymi požiadavkami. Všetky veľkoplošné médiá si môžete pohodlne a rýchlo objednať z nášho webu.

Chcem si objednať veľkoformátovú tlač




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.