Veľkoformátová tlač: Čo musí banner mať, aby zaujal? | Blog
.
29.12.2018      Čas čítania: 2 min.

Veľkoformátová tlač: Čo musí banner mať, aby zaujal?


Veľkoformátová tlač je dnes stále jednou z najefektívnejších možností, ako zaujať nových zákazníkov a pripomenúť sa tým existujúcim. O tom, či je pre váš biznis lepšia tlačená reklama alebo online reklama, sme písali v nedávnom článku.

Prázdny billboard pri cestei v meste

Už viete, ktorú z nich si vybrať?

Ak ste zvolili banner, billboard alebo citylight, máme pre vás ďalšie skvelé tipy.

 

Ako vytvoriť veľkoformátovú print reklamu, ktorá zaujme

Emócia

Šikovný kreatívec alebo grafik dokáže skutočne čarovať. Najmä s ľudskými citmi. Ak chcete, aby vaša reklama vynikala, preneste na plátno okrem veľkoformátovej tlače aj emóciu. Pobavenie, šok, radosť, smútok, súhlas alebo pohoršenie. Tak totiž vznikajú bannery, ktoré si ľudia zapamätajú. A v ideálnom prípade o nich dokonca hovoria.

Jasné posolstvo

Veľkoplošná tlač dnes “zdobí” takmer každú budovu alebo plochu, ktorá je na strategicky vhodnom mieste. Našli ste takú? Ešte ste však nevyhrali. To, čo chcete svojou reklamou povedať, musí byť jasné. Aj napriek tomu, že sú vaše myšlienky kreatívne a pútavé, musia ich pochopiť najmä ostatní. Nezabudnite, že niekedy na to majú len zopár sekúnd.

Upútanie

Zveriť vytvorenie vizuálu profesionálovi je, okrem kvalitnej veľkoformátovej tlače, to najlepšie, čo môžete pre svoju printovú reklamu urobiť. Ostrieľaný grafik pozná tie správne prvky, ktoré v reklamnom smogu zažiaria. Nezáleží na tom, či je to fotografia, obrázok alebo krátky text. Podstatné je zakomponovať ho tak, aby upútal už v prvom momente.

Grafici sa radia pri počítači

Riešenie problému

Poznať svojho zákazníka je kľúčové. Ak viete, aký problém mu dokážete vyriešiť, ste k nemu znova o krok bližšie. Nebojte sa to svojím printom povedať. Veľkoformátové tlačiarne už prerozprávali mnoho príbehov. Aby bol ten váš úspešný, dajte jasne najavo, čo svojim klientom ponúkate. Bez okolkov a zbytočných omáčok. Tie vám dnes aj tak nikto tak ľahko...nezje.

Jasná akcia

A na záver jasná bodka. Týka sa to aj vášho banneru alebo veľkoplošnej reklamy. Povedzte ľuďom, ako sa najjednoduchšie dostanú k vašej ponuke. Formulky typu - navštívte nás, zavolajte, objednávajte na e-shope, kliknite na webstránku a podobne, nikdy nie sú navyše. Práve naopak. Presne povedia, čo má zákazník urobiť, aby získal to, čo v reklame ponúkate.

Vytvoriť pútavú reklamu dnes nie je také jednoduché. No stále existujú pravidlá, vďaka ktorým váš vizuál dostane tú správnu podobu. Potom už stačí len nájsť veľkofomátové tlačiarne vo vašej blízkosti a dať mu aj vhodnú formu.

Potrebujem veľkoformátovú tlač




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.