Veľkoformátová tlač: Čo by ste mali vedieť o roll-upoch | Blog
.
10.04.2017

Veľkoformátová tlač: Čo by ste mali vedieť o roll-upoch


Ako má vyzerať dobrý roll-up? Z čoho je vyrobený? Zodpovieme vám všetko, čo je dôležité vedieť o veľkoformátovej tlači, konkrétne roll-upoch.

 

Žena prednášajúca na konferencii

 

Roll-upy sú bežným spôsobom propagácie firmy na konferencii, výstave či stretnutí s klientmi. Nie je však jedno, ako roll-up vyzerá, a ani to, akú má veľkosť a ako sa s ním manipuluje. Mal by byť pútavý, no zároveň praktický, aby ste ho vedeli preniesť z jedného miesta na druhé.

 

Ako vybrať veľkosť?

Štandardné roll-upy sa pohybujú v rozmeroch 85 x 200, 80 x 200 alebo 100 x 200 cm. Samozrejme, rozmer tejto veľkoformátovej tlače sa dá na požiadavku prispôsobiť. Stačí nám povedať, o aké rozmery máte záujem.

 

Jeho dizajn nie je raketová veda, ale dajte si na ňom záležať

Ak ste dizajn roll-upu nikdy nevytvárali, určite sa inšpirujte inými templatami. Roll-up je ako list alebo tlačová správa – má vopred stanovené pravidlá, ktoré keď nasledujete, v princípe nemáte čo pokaziť. No, samozrejme, nie je na škodu doň zahrnúť štipku kreativity a odlišnosti.

Aké sú zásady pri tvorbe grafiky?

  • Laďte ho do vašich firemných farieb. Určite máte svoj brand manuál, v ktorom figuruje vaše logo a farby, ktoré vás vystihujú. Keď ich budete dodržiavať, ľudia si vás ihneď spoja s vašou firmou.
  • „Nepreplácajte“ ho množstvom textu a obrázkami, ktoré poriadne nevidno. V prvom rade chcete upútať, a preto postačí jeden výrazný obrázok a stručný text. Nezabúdajte na to, že ľudia čítajú text zľava doprava a zhora dole.
  •  Logo umiestnite v hornej časti a kontakt v dolnej časti.

Ak si netrúfate na vytvorenie dizajnu sami, určite vám pomôže grafické štúdio. Vo FaxCOPY vám vieme navrhnúť vzhľad roll-upu spolu s tlačou a dodaním.

 

Materiál by mal byť pevný, farby dlhotrvácne

Ponúkame vám 2 typy materiálov – prvým je PVC baner s vystúpeným reliéfnym povrchom (plátno s PVC vrstvou určené do interiéru) a druhou možnosťou je jemný matný baner bez reliéfu. Na tlač používame vysokokvalitné tlačiarne, ktoré zabezpečia, že svoje roll-upy môžete využiť nielen jedenkrát, ale pokojne stokrát.

 

Ľahká manipulácia pre kohokoľvek

Predstavte si, že ako žena máte na starosti stánok na konferencii, k čomu patrí aj vystavenie roll-upu, jeho zbalenie a spoľahlivé doručenie naspäť do firmy. Manipulácia s roll-upom preto musí byť hlavne jednoduchá. Naše roll-upy ľahko roztiahnete pomocou podpornej napínacej tyče a po skončení konferencie ich len zrolujete do hliníkového podstavca. Manipuláciu s ním zvládne aj jedna osoba.

 

Rýchle dodanie

Dodacia lehota týždeň+ občas nestačí. Ak potrebujete veľkoformátový roll-up na neočakávajú udalosť, hľadáte firmu, ktorá vám ho dokáže expresne dodať. Vo FaxCOPY vám vieme roll-up odovzdať už do 48 hodín od zadania objednávky. Skvelé je, že si ho môžete vyklikať priamo na našej stránke. V prípade, že potrebujete iba jeden jediný, nemáme s tým najmenší problém.

 

Mám záujem o veľkoformátovú tlač

 

 

 




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.