Týchto 6 vecí nesmie chýbať pri návrhu vizitky | Blog
.
30.05.2017

Týchto 6 vecí nesmie chýbať pri návrhu vizitky


Beriete si ju na stretnutia, chválite sa ňou medzi známymi. Je nanajvýš dôležité, aby pekne vyzerala. Chcete vedieť, čo by nemalo na vizitke chýbať? Dozviete sa to v článku.

 

Biele vizitky na drevenom stole

 

1. Obsah vizitky je základ

Na vizitku uvádzajte iba tie najpodstatnejšie informácie. Ako sa voláte, aká je vaša pozícia vo firme a, samozrejme, vaše kontaktné údaje. Patrí medzi ne e-mail, telefón a webová stránka.

Pekne pôsobí, ak je vaše meno zvýraznené veľkými písmenami. Prípadne postačí, ak odlíšite veľkými písmenami priezvisko. Na niektorých vizitkách sa meno uvádza v inej farbe, v akej je zvyšok textu.

2. Neexperimentujte s rozmermi

Pri rozmeroch sa spoľahnite na to, čo je zaužívané a bežné. Najčastejšie rozmery vizitiek sú 9 x 5 cm. Ak zvolíte iné, väčšie, myslite na to, že sa vašim zákazníkom či známym nemusia zmestiť do ich dokladov či vizitkára.

3. Logo nechajte na „profíka“

Niet pochýb o tom, že s logom vyzerá každá vizitka profesionálnejšie. Len si ho, prosím, nevyrábajte doma vo Worde.

4. Prehľadné rozmiestnenie textu

Takisto nie je jedno, akým spôsobom rozmiestnite text na vizitke. Dizajnu velí jednoduchosť. Keďže sme zvyknutí čítať zľava doprava, najdôležitejšie údaje by mali vynikať v ľavej časti vizitky. Viac ako štyri riadky textu sú zbytočné.

5. Farby vašej identity

Farby by ste mali prispôsobiť vizuálnej identite vašej firmy. Pri návrhu vizitky využite nejakú farbu vášho loga. Písmo a pozadie by mali byť v kontraste, aby bol text dobre čitateľný. Ak si nie ste istí výberom farieb, naši grafici vám radi poradia.

6. Kvalitný papier a tlač

O kvalite papiera a tlače sme písali v predošlom článku. Je rovnako dôležitý ako dizajn či celkový vzhľad vizitky.

Vo Faxcopy si vizitky objednáte jednoducho a rýchlo na našom webe. Objednanie cez internet má mnoho výhod.

 

Chcem si objednať vizitky

 

 

 




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.