Tvorivé darčeky, ktoré potešia. | Blog
.
14.11.2022      Čas čítania: 4 min.

Tvorivé darčeky, ktoré potešia klientov a zamestnancov


Koniec roka sa blíži svetelnou rýchlosťou. V mnohých firmách či spoločnostiach býva dobrým zvykom poďakovať sa svojim zamestnancom okrem finančnej odmeny aj drobnou pozornosťou alebo darčekom. Akými reklamnými predmetmi by ste ako majiteľ firmy alebo nadriadený mohli svojim zamestnancom vyčarovať úsmev na tvári?

žena s darčekom v ruke

Prečo by ste nemali na darčeky pre zamestnancov zabudnúť?

Okrem poďakovania sa za ich prácu môže byť poslaním darčeka pre zamestnanca i iný zámer. Napríklad podpora jeho záľub, vzájomná úcta, podanie pomocnej ruky v ťažkej situácii či možnosti jeho ďalšieho rozvoja.

Najčastejšie sa majitelia firiem rozhodujú pre univerzálne riešenie, a tým je práve koncoročná odmena vo forme financií alebo rôzne benefity (napríklad u obchodných partnerov).

Tak či onak, investícia do tohto gesta sa vám môže vrátiť dokonca niekoľkonásobne.

Spokojný, loajálny, docenený a najmä dostatočne motivovaný zamestnanec je totiž na vrchole svojej produktivity. Ak chcete vo svojej spoločnosti vytvoriť príjemné pracovné prostredie so zamestnancami, ktorí chodia do práce s úsmevom, dokonca i v pondelok ráno, celkom určite sa vám oplatí utratiť nejaké to euro.

Reklamné predmety už dnes neletia

Časy, kedy zamestnanci alebo obchodní partneri obdržali od firmy bielu igelitku s logom firmy, zažili svoju slávu už dávnejšie. O to viac, ak jej obsahom bolo tradičné obrandované guličkové pero, diár s potlačou, či dokonca blok s firemným hlavičkovým papierom. Všetky tieto skvosty celkom určite našli časom svoje uplatnenie v každej domácnosti. Avšak to podstatné, čo by mal darček spĺňať, im zjavne chýbalo. Len málokomu totiž urobili skutočnú radosť.

Tipy na trendové firemné darčeky

Ako sme už v úvode uviedli, „klasické” reklamné predmety typu kľúčenka s logom firmy už dávno nie sú IN. Najmä, ak vám na ich význame skutočne záleží.

Dnešnou populárnou voľbou na darčeky a pozornosti sú najmä tie, ktoré zodpovedajú aktuálnym trendom. A tie vravia jasnou rečou: letí čokoľvek, čo je eko, bio, raw, či dokonca zero-waste. Nuž a v neposlednom rade, bonusové body získate, ak sa pričiníte o duševný alebo fyzický rozvoj svojich zamestnancov.

priatelia oslavujú vianoce

 

Darčeky, ktoré myslia na zdravie zamestnancov

To, čo si všetci skutočne želáme, je zdravie. Majitelia firiem, ale i nadriadení dobre vedia, ako môže choroba či náhle skomplikovaný zdravotný stav zamestnanca ovplyvniť jeho výkon a následne i všetky ďalšie činnosti, ktoré s ním súvisia.

Naopak, ľudia, ktorí pravidelne cvičia, uvádzajú, že sa okrem toho, že sú fyzicky zdravší, cítia aj šťastne a produktívnejšie. Ak teda pošlete svojim zamestnancom balíček s výživnými jedlami alebo nejakým základným cvičebným náradím, môže im to pomôcť osvojiť si zdravé návyky. Dbať o zdravie zamestnancov môžete napríklad na mieru vytvoreným darčekovým poukazom na masáž, šport či dokonca wellness pobyt.

Ak máte zamestnancov viac, všetci určite ocenia produkty zdravej výživy, ako napríklad kvalitný med. Unikátny medík s firemným logom na etikete vám celkom určite nafľaškuje nejeden včelár v okolí. Alebo môžete siahnuť po bylinkových čajoch na zlepšenie nálady a udržanie hydratácie vašich zamestnancov či hand made čokoláde na dodanie energie. Navyše tým podporíte lokálnych výrobcov.

domácí med

 

Vsaďte na darčeky plné kreativity a tvorivého myslenia

V zdravom tele zdravý duch. A ako sa postarať o ducha zamestnaneckého? Okrem toho, že mu vytvoríte zdravé pracovné prostredie, môžete poštekliť jeho tvorivé myslenie a kreativitu. Napríklad omaľovánkami pre dospelých. Nesú príznačný názov – antistresové. A skutočne fungujú! Prečítajte si o piatich dôvodoch, prečo by ste sa mali vrátiť k maľovankám aj vy. Skvelým tipom na darček sú napríklad tričká s omaľovánkou alebo zošit z kvalitného papiera plný hárkov pripravených zahájiť boj proti stresu.

Milým a tak trochu “eko” darčekom je aj rastúca ceruzka, ktorej náplň (dokonca i tá životná) nekončí jednoduchým vypísaním. Keď jej poslanie pominie a ostane tak krátka, že ju nebudete môcť použiť, zasadíte ju do kvetináča so zeminou a už o niekoľko dní vám stôl v kancelárii ozdobí bylinka či kvietok.

rastúca ceruzka

 

Dokonca aj reklamné predmety pre zamestnancov a klientov môžu byť ekologické

Kráčať s dobou, a zároveň myslieť na zajtrajšok nás všetkých, to je jasný podnet k tomu, aby ste zvážili výber reklamných predmetov, ktoré tak trochu zaváňajú ekológiou. Ak sa neviete odosobniť od klasických kúskov, akými je napríklad diár, zvoľte jeho prijateľnejší variant. Napríklad diár z recyklovateľného papiera, prípadne z ekologických materiálov, ktorých výroba životné prostredie nezaťažuje.

K ekologickému mysleniu môžete svojich zamestnancov darčekom tak trochu i inšpirovať. Plátená taška s potlačou a decentne zasadeným firemným logom je spôsob, ako môžu jednorázové igelitky navždy vymeniť za ekologickejšie (a zároveň i ekonomickejšie) riešenie.

plátené a papierové tašky

Darujte diár pre lepší time management

Napriek dôležitosti šetrenia prírodných zdrojov, a možnosti všetko v dnešnej dobe zaznačiť elektronicky, ostáva diár naďalej populárnym a efektívnym prvkom, po ktorom stále mnohí zamestnanci siahajú radšej. 

Avšak aj pri tomto bode môžete myslieť ekologicky, a zvoliť jeho prijateľnejší variant. Napríklad môžete svojich zamestnancov obdarovať diárom z recyklovateľného papiera, prípadne z ekologických materiálov, ktorých výroba životné prostredie nezaťažuje.

Diárom však môžete svojich zamestnancov motivovať k lepšej organizácií a time managementu vďaka tomu, že si budú svoje termíny starostlivo plánovať a zaznačovať do svojho diára.

Možností na obdarovanie je veľa

Ako vidíte, reklamné predmety stále môžu zohrať svoju úlohu pri výbere darčekov pre zamestnancov. Ak sa na ne pozriete novou optikou a zohľadníte súčasné trendy, môžete vybrať či vytvoriť darčeky, ktoré dokážu skutočne potešiť. Veríme, že vám pri ich výbere pomohla i naša malá inšpirácia.

 

CHCEM DAROVAŤ PLÁTENÉ TAŠKY S LOGOM




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.