Top destinácie. Fotografie z nich si budete musieť vytlačiť a zarámovať | Blog
.
27.06.2023      Čas čítania: 4 min.

Top dovolenkové destinácie: Fotografie z nich si budete musieť vytlačiť a zarámovať


Dovolenku si môžete užiť dvakrát. Prvýkrát, keď ste na nej a druhý raz, keď si prezeráte fotografie, ktoré ste počas nej nafotili. Tlač fotografií bude pre vás po navštívení týchto miest preto samozrejmosťou. Poďme sa pozrieť na niekoľko z nich.

Jazero s horami

Kam vyraziť najbližšie? Ak hľadáte tipy, kam sa ísť pozrieť, inšpirujte sa týmito miestami. Ich panensky čistá príroda vás nechá v nemom úžase.

1. Navštívte Stredozem u protinožcov

Nový Zéland je bezpochyby navždy spojený s príbehom Pána Prsteňov a Hobita. Domov Bilba Bagginsa si zamilujú nielen všetci milovníci príbehu od J. R. R. Tolkiena, ale takisto každý, kto miluje človekom nedotknutú prírodu.

Zelený – tak možno jedným slovom opísať Nový Zéland, ostrov nachádzajúci sa pri Austrálii. Obrovské trávnaté pláne dostanú vás, aj váš fotoaparát. Môžete navštíviť domčeky hobitov v štvrti Waikato alebo sa vydať k sopke Taranaki alebo Tarawera.

Aby ste si domov odniesli suvenír vo forme krásnych fotiek, navštívte jaskyňu Cathedral Cove, ktorá je jedným z najviac fotených miest Nového Zélandu. Pre unikátne fotky zájdite k západnému pobrežiu ostrova, kde sa rozprestierajú hory Južných Álp. Nevynechajte tiež návštevu národného parku Fiordland. Nájdete v ňom známe fjordy Milford Sound a Doubtful Sound, ako aj prekrásne jazerá s priezračne čistou vodou.

Zelené lúky, nádherné pláže, čisté more a hory so sopkami – na Novom Zélande si príde na svoje každý milovník prírody. Okrem zážitkov si domov odnesiete i unikátne fotografie, ktoré si môžete zavesiť na stenu.

2. Island, krajina vodopádov a gejzírov

Kopce so zelenými lúkami, na ktorých sa pasú huňaté ovečky sa striedajú so skalami a vodopádmi. Nie je prekvapivé, že ročne navštívi Island viac ako milión turistov a číslo rok čo rok stále rastie.

Najmierumilovnejšia krajina sveta sa pýši mnohými prírodnými skvostmi, ako je napríklad národný park Thingvellir alebo vyhliadka Almannagjá. Známe sú typické malé domčeky, ktoré sa tu a tam ukážu v strede nedotknutej prírody.

Navštíviť môžete hlavné mesto Reyjavík, ktoré je známe svojou ekológiou a čistotou. Známa a fotogenická je ulička Laugavegur. Len pár kilometrov od mesta sa už rozlieha panenská príroda.

3. Pretancujte zelené Írsko

Presunieme sa o kúsok ďalej z Islandu do Írska. Ak hľadáte tie najlepšie miesta na fotografovanie v Írsku, zamierte k starobylým írskym pamiatkam, ktoré sú na zozname UNESCO. Zaujmú vás megalitické hrobky Newgrange alebo ostrov Michalova skala, kde v 7. storočí nášho letopočtu žili prví írski kresťania.

Vyhľadávanou je tiež fotogenická oblasť Wicklow Mountains, kde sa nachádza stredoveká dedinka Glendalough. Vyfotografovať si tu môžete krásnu írsku panorámu a ľadovcové jazerá, ktoré vás a váš fotoaparát nenechajú chladným.

Nevynechajte ani samotný Dublin, miesto kde sa pije írska whisky a tancuje sa do rána. Obľúbená je štvrť Temple Bar, kde sa stretávajú všetci mladí.

4. Zamilujte si srdce Indonézie, Bali

Ostrov v Indonézii láka rok od roka čoraz viac turistov. Bali je domovom milých domácich, ktorí vám s radosťou ukážu tie najkrajšie miesta. Navštíviť môžete známe zelené ryžové plantáže Tegallalang pri meste Ubud, ktoré nenájdete nikde inde.

Jedným z nevšedných miest, ktoré taktiež rozhodne neobíďte na Bali, je opičí prales v meste Ubud. Práve tu voľne žijú Makaky. Veselé dlhochvosté opice, ktoré sú tak zvyknuté na ľudí, že sa vám určite poradí nejedna krásna momentka.

zelené ryžové plantáže

Na Bali zažijete džungľu, sopku a vodopády a môžete si zasurfovať na divokých vlnách na pláži Canggu. Vďaka prevažne hinduistickému náboženstvu tu nájdete prekrásne staré chrámy. Bali je rozmanitá krajina, kde si na svoje prídu predovšetkým milovníci slnka, tepla a pláží. Fotografie z týchto miest nesú v sebe relaxačný nádych exotických diaľav.

5. Oslnivo biela a modrá, to je Santorini

Ikonické, fotogenické súostrovie sopečného charakteru by malo byť vašou voľbou, ak plánujete stráviť dovolenku v Grécku. Jeho kaskádovité uličky lemované farebnými kvetmi, modré strechy a neopakovateľné výhľady priam nabádajú k fotografovaniu. Nevadí vám, ak sa tu trošku stratíte, lebo vždy objavíte novú pláž či miestny trh. 

Vedeli ste, že práve v hlbinách mora okolo Santorini je údajne potopená bájna Atlantída? Či to, že vraj je tu viac kostolov ako domov? Budete z tohto miesta naozaj unesení.

Santorini

6. Provensálska levanduľa a chutné víno

Provensálsko leží v juhovýchodnom Francúzsku. Je to ďalšie z miest, ktoré sú naozaj rajom na zemi. Malé mestečká a dedinky, útulné vinárničky a nekonečné lány rozkvitnutej levandule. V prípade, že ju milujete rovnako ako my, určite si prídete na svoje. 

Ak máte dosť času, vyberte sa sem autom alebo si ho požičajte na mieste. Táto oblasť naozaj stojí za preskúmanie.

Provensálsko

7. Farebná a plná umenia - taká je Barcelona

Barcelona je hlavné mesto Katalánska, ležiaceho na severovýchode Španielska. Najviac ho poznačila tvorba veľkého Gaudího, ktorého prítomnosť tu budete cítiť takmer na každom kroku pri prechádzke centrom mesta. Okrem známej katedrály s názvom Sagrada Familia, za návštevu určite stojí Park Güell. Objavíte tu nádherné stavby ako z rozprávky, zdobené typickou mozaikou, či sochu jaštera, ktorý je jedným zo symbolov mesta.

Nechce sa vám cestovať? Aj doma nájdete kopu čarovných miest

V prípade, že máte ďalekých ciest a horúčav dosť, skúste toto leto ostať verný rodnej hrude. Prejsť sa po pokojnom lese, schladiť v čistej bystrinke ľadového potôčika, vidieť kamzíky, skúsiť si hru na fujare či dopriať si oddych na niektorom z našich salašov určite nie je zlá voľba. Niekedy pri kráse, ktorú ponúka cudzina zabúdame, čo máme doma.

Jezero

 

Nezabudnite si zvečniť svoje spomienky - nechajte si fotografie vytlačiť

S krásnymi zábermi z dovolenky sa určite radi pochválite na sociálnych sieťach. Okrem toho, môžu vaše fotografie slúžiť aj ako dekorácia. Kvalitná tlač fotografií, rámik, ktorý sa hodí do interiéru, a razom budete mať svoje spomienky stále pri sebe.

Za dovolenku zaplatíme nemalé čiastky, no fotografie si často necháme len pre sociálne siete, čo je škoda. Vytlačte si fotky zo svojich ciest a ozdobte si nimi svoj príbytok. Pohľad na ne vás behom sekundy prenesie na miesta krásnych spomienok.

Vytlačiť fotografie




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.