Tlač roll-up bannerov: Všetko, čo by ste mali o nej vedieť | Blog
.
18.02.2021      Čas čítania: 4 min.

Tlač roll-up bannerov: Všetko, čo by ste mali o nej vedieť


Ak hľadáte spôsob, ako čo najefektívnejšie odprezentovať svoje produkty, služby, event či myšlienku, vyskúšajte overenú klasiku – roll-up banner.

Rýchla, jednoduchá a najmä účinná reklama, ktorá osloví okoloidúcich na vhodnom mieste, patrí stále medzi najúčinnejšie marketingové praktiky. Neváhajte ju preto využiť a prečítajte si, ako môže tlač na rollup pomôcť aj vášmu projektu.

roll-up banner

 

Vsaďte na overenú reklamu. Tlač na rollup je odpoveďou na otázku, ako ju zvládnuť elegantne a rýchlo

Prezentačné systémy sa dnes predbiehajú v inováciách, zaujímavých efektoch či prepojením s multimediálnymi prvkami, aby zaujali čo najväčšie množstvo pohľadov. Ako sa však vraví, Ameriku už niekto vynašiel… Nech už je pokrok akýkoľvek, stále platí, že ak sa rozhodnete pre tlač na rollup, neurobíte krok vedľa.

Prečo sú teda roll-up systémy ideálnym riešením prezentácie?

 

Čo všetko zahŕňa roll-up a aké sú jeho najväčšie výhody?

Ak sa povie roll-up, väčšina z nás si predstaví už hotový produkt, na ktorý možno natrafiť v každom obchodnom dome či na výstavisku. Jednoducho povedané prezentačný systém, ktorý pozostáva z výtlačku veľkoformátovej tlače a konštrukcie. Tieto dve časti sa môžu v detailoch odlišovať, podľa toho, pre aký typ konštrukcie na roll-up sa rozhodnete a akú tlač na rollup zvolíte v copycentre.

VÝHODY ROLL-UP PREZENTAČNÉHO SYSTÉMU

  • dostupná obstarávacia cena
  • flexibilita
  • nízka hmotnosť systému
  • jednoduchá montáž
  • jednoduchý transport
  • možnosť opätovného použitia
  • možnosť výmeny výtlačku (použitie konštrukcie pri inej prezentácii)
  • nezaberá veľa miesta
  • použitie v interiéri i exteriéri
  • rozmery podľa požiadaviek zákazníka (a možností konštrukcie na roll-up)

 

Tlač na rollup pokročila tiež. Ak si zvolíte správne, bez obáv ho môžete použiť i vonku

Inovácie a pokrok sa nevyhli ani veľkoformátovej tlači na profesionálnej úrovni. Okrem toho, že máte na výber opäť z niekoľkých možností spôsobu tlače a použitého materiálu, spoľahlivé copycentrum vám dnes ponúkne aj možnosť vytlačiť si roll up online. Ak ste v minulosti najazdili desiatky kilometrov do tlačiarní, kde ste grafikovi či tlačiarovi upresnili svoje požiadavky osobne, dnes môžete tento čas ušetriť. Podklady na tlač a objednávku môžete zaslať priamo z kancelárie či homeoffice-u.

veľkoformátová tlač na roll-up

 

Aký typ tlače na rollup máte teda na výber?

Interiérová tlač na rollup

V prípade roll-up systému, ktorý budete používať výhradne v interiéri, sa používa najčastejšie atramentová technológia tlače. Práve tá zabezpečí dokonalý farebný a najmä detailný tlačový výstup. Ak potrebujete pre svoju reklamu čo najkvalitnejšiu grafiku, verné zobrazenie farieb či jednotlivých prvkov, je tento spôsob potlače roll-up banneru tou správnou voľbou.

Exteriérová tlač na rollup

Ak plánujete vystavovať roll-up vonkajším vplyvom počasia (vlhkosť, slnečné svetlo, UV žiarenie a pod.), vsaďte na ecosolventnú alebo latexovú technológiu. Okrem toho, že všetky tieto nástrahy zvládne vďaka inovatívnemu spôsobu tlače, trvácnosť a odolnosť zabezpečia použité materiály. Výsledky solventnej tlače dokonca garantujú vysokú sýtosť farieb a dôraz na detaily.

Na aký materiál sa potláča rollup banner?

Umiestnenie rollup-u je dôležité aj z hľadiska výberu materiálu, na ktorý si potlač objednáte. Ak si neviete vybrať, ktorá možnosť je vhodná, v prvom rade si vyjasnite, kde bude roll-up stáť, prípadne kde ho budete najčastejšie používať. Ak vám postačia vnútorné priestory, nároky na odolnosť materiálu sú o niečo nižšie. Ideálnym riešením je napríklad plátno s PVC úpravou.

V prípade druhej možnosti, kedy roll-up musí odolávať aj sťaženým podmienkam (vietor, zrážky, slnko), vyberajte materiál vhodný na exteriérovú potlač. Odporúčame polypropylénový film, ktorý verne zobrazí grafiku s vysokým rozlíšením, sýte farby a prechody, a zároveň sa vyznačuje výbornou mechanickou odolnosťou. Vybrať si môžete dokonca z dvoch variantov. Bielo-biely propylénový film mierne prepustí svetlo, ak však chcete, aby bola tlač na rollup-e nepriehľadná (napríklad, ak ho plánujete umiestniť oproti zdroju svetla), zvoľte druhý, bielo-šedý variant.

 

Pri výbere prezentačného materiálu je dôležitá životnosť a cena. Ako je to s roll-up bannerom?

Pýtate sa, koľko vám taký rollup vydrží? Jednoznačnú odpoveď dostať nemožno, vždy záleží od niekoľkých faktorov.

V prvom rade, je rozhodujúce, ktorú potlač na rollup ste si zvolili. S odolnejšími materiálmi stúpa aj samotná životnosť banneru. Druhým, nemenej dôležitým faktorom je, ako často a akým spôsobom sa s rollup bannerom zaobchádza.

V prípade, ak je umiestnený v interiéri na stabilnom mieste, kde ho môžete nechať vystavený bez potreby zrolovať ho, napríklad po ukončení dňa, je pravdepodobné, že vám tento roll-up poslúži roky.

Ak s ním však denne manipulujete, prípadne vymieňate často výtlačok, prejaví sa to aj na dobe, počas ktorej vám roll up poslúži. Ak sa k tomu pridá nevhodné zaobchádzanie (nesprávne rozkladanie konštrukcie, napínanie potlače či mechanické poškodenia), zrejme budete musieť rátať s jeho častejšou výmenou.

roll-up banner

 

Koľko stojí tlač na rollup? Od čoho sa odvíja cena roll-up bannera?

Pri výhodách roll-up systémov sme spomenuli, že sú cenovo dostupným prezentačným systémom. V porovnaní s mnohými inými bannerovými riešeniami tak roll-up vychádza ako flexibilné riešenie s mnohými benefitmi, ktoré nemajú dokonca ani prezentačné systémy vo vyššej cenovej kategórii.

Ak si chcete vyrátať, koľko vás bude roll-up stáť, musíte vedieť nielen jeho rozmer, ale taktiež to, pre aký materiál a samotný druh tlače na rollup sa rozhodnúť.

Cena za meter štvorcový sa pohybuje zhruba v sume 20 €.

Nezabudnite prirátať konštrukciu na roll-up. Tá dokáže taktiež výrazne ovplyvniť výslednú cenu za roll-up banner, nakoľko existuje na trhu celá škála možností. Napokon zaváži aj spôsob a rýchlosť dodania hotového riešenia. A to vám môže kuriér v prípade, ak si roll-up objednáte online, doručiť pohodlne domov či do kancelárie už v priebehu niekoľkých dní.

Veríme, že vám náš článok pri výbere rollup-u pomôže zodpovedať všetky dôležité otázky. Ak ste predsa len na nejakú odpoveď nenašli, neváhajte nás kontaktovať, radi vám pomôžeme vybrať tú najvhodnejšiu tlač na rollup.

Objednať roll-up online




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.