Prečo si dať vytlačiť fotky v dobe digitálnej | Blog
.
21.08.2023      Čas čítania: 3 min.

Prečo si dať vytlačiť fotky v dobe digitálnej


Tlač fotografií alebo ich digitálna podoba?

Spomeniete si, kedy ste si naposledy dali vytlačiť fotografie z výnimočného dňa alebo dovolenky? Určite ste navštívili miesta, na ktoré chcete ešte dlho spomínať. Alebo sa ich práve tento rok chystáte navštíviť.

polaroid, čiernobiela fotografia a kvety vo váze

Ak ste na tlač fotografií už dávno zabudli, možno tento článok zmení váš pohľad. Ukážeme vám, že i dnes má fotografia v tlačenej podobe svoje čaro. Dokonca niekoľkonásobne väčšie ako súbor s názvom img1584.jpg, zastrčený kdesi v priečinku Letná dovolenka(6).

5 dôvodov, prečo nezanevrieť na tlač fotiek

Vidieť, cítiť, dotknúť sa

Najväčší rozdiel medzi fotografiou v digitálnej forme a tou, ktorú vám niekto vloží do ruky, možno neuvidíte na prvý pohľad. Možno vami dokonca prebehne tá istá vlna emócií pri pohľade na prvú momentku svojho dieťaťa na obrazovke i v albume. To, čo má však tlačená fotografia naviac, je možnosť dotknúť sa jej a preniesť ju. Nie do iného priečinku. Ale priamo na pracovný stôl. Alebo na rímsu krbu, či iné miesto, kde majú špeciálne spomienky a momenty z vášho života svoje vyhradené miesto.

Atmosféra vzácnych chvíľ pri spoločnom prezeraní fotiek

Ruku na srdce. Kedy ste si naposledy len tak sadli k počítaču a preklikali nejaký ten album s fotkami? Možno si, ale naopak, spomeniete na okamihy, keď starší členovia vašej rodiny priniesli albumy s fotografiami v nalepovacích rožkoch (mimochodom, stále ich možno kúpiť). Áno tie, na ktorých ste sa pri každej rodinnej udalosti skvele zabavili a zaspomínali. Jedinečné chvíle, ktoré boli na fotografiách zachytené, tak vytvorili nové vzácne momenty v kruhu najbližších a priateľov, kedy vzájomná konverzácia a milé “prekáračky” navodili vždy tú správnu atmosféru.

starý fotoaparát a fotoalbum

Kvalita nad kvantitou v tlači?

Konzumná doba poznačila aj fotografie. A naše spomienky. V čase smartfónov a digitálnych fotoaparátov je jednoduché zachytiť stovky fotografií. Tak vzniká množstvo podobných záberov z dedkovej 70-tky alebo promócií súrodencov, ktoré preletíme pohľadom v zmenšených ikonách počas nahrávania na záložný disk. Dať si vytlačiť fotky, však znamená vybrať si fotky. Detailne ich prezrieť a nájsť tie najlepšie. Či už kvalitou alebo vďaka jedinečnému momentu, na tlač si vyberieme tie, ktoré za niečo skutočne stoja. A nestratia sa časom v miliónoch megabajtov.

Ide o dokonalý darček

Fotografie sú skvelým darom. A nie je to len o tom, že sú lacné. Sú osobné, emotívne a prekonajú čas. Správna fotka môže byť darčekom, ktorý zachytáva jedinečné spoločné momenty. Môžete ich dať komukoľvek – od rodiny až po priateľov. A vďaka rôznym formátom a spôsobom tlače sa dajú prispôsobiť takmer akejkoľvek príležitosti.

Získajte to, za čo ste si zaplatili

Nuž a napokon trochu pragmatickejší dôvod. Stál vás svadobný fotograf nemalú sumu? Ak ste si fotografie zo dňa “D” nedali vyvolať a stále odpočívajú len na CDčku, prípadne inom médiu, nedostali ste všetko, za čo ste si zaplatili. Obrali ste sa o čerešničku na torte - výstup profesionálneho fotografa v podobe vytlačenej fotky. Každý dobrý fotograf totiž vytvára kompozície na základe znalostí kalibrácie a nastavenia farieb pri tlači. Vďaka nim dokáže zachytiť potrebnú hĺbku, detail, odtieň a “to niečo do seba”, čo sa vám na mobile alebo obrazovke nikdy neukáže.

Vytlačené svadobné fotografie

Zvečnite si vaše spomienky v tlačenej podobe

Vynárajú sa vám práve v hlave momentky, ktoré by ste si radi zvečnili?

Nezúfajte, tlač fotografií nezanikla. Práve naopak, stále je v ponuke, pretože dokáže uchovať vaše vzácne spomienky tak, ako ich digitálne spracovanie nie.

Nechajte svoje spomienky žiť a dýchať skrz tlačené fotografie, aby ste mohli stále zažívať a spomínať na krásu týchto momentov.

Objednať tlač fotografií




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.