Poznáte optimálny rozmer vizitiek? | Blog

Vážení zákazníci, 

dovoľujeme si Vás informovať o plánovanej údržbe kartového systému Tatra banky, ktorá sa uskutoční dňa 27.04.2024 v čase od 00:00 hod. do 02:00 hod. v trvaní maximálne 60 min. V uvedenom čase nebude možné využiť službu CardPay/ComfortPay

Za spôsobený diskomfort sa vopred ospravedlňujeme.

.
22.01.2018

Poznáte optimálny rozmer vizitiek?


Vizitka slúži ako efektívne predstavenie vašej osoby alebo spoločnosti. Mala by obsahovať stručné informácie o práci a kontakt na vašu osobu. Popri prehľadnom dizajne je dôležitou informáciou aj to, aká je ideálna veľkosť.

Prázdna vizitka v ženskej ruke

Na internete a v návodoch nájdete rôzne udávané rozmery vizitiek. Štandardnými a najpoužívanejšími parametrami sú rozmery 9 × 5 cm. Tieto rozmery však nie sú vo svete unifikované a líšia sa v závislosti od krajiny.

 

Dajte si pozor na miery

Niektoré krajiny používajú na vyjadrenie vzdialenosti iné miery, ako sú centimetre. Medzi takéto štáty sa radí napríklad Spojené kráľovstvo. Ideálne miery vizitky tu nájdete pod hodnotami 3,543 × 1,97 palca. Jeden palec sa pritom rovná 2,54 cm.

 

Čo je to Euro formát?

Pri bádaní po ideálnom rozmere vizitky môžete nájsť aj informácie o tzv. EURO formátoch. Zodpovedajú im rozmery 85 × 54 cm alebo 85 ×55 cm. Rozšírené sú najmä v západnej Európe. V našich krajinách s nimi do kontaktu prídete veľmi zriedkavo.

 

9 × 5 cm sú ideálne rozmery vizitiek

Dôvodom je fakt, že táto veľkosť je na Slovensku, ale aj v okolitých krajinách, najpoužívanejšou. Produkcia vizitiek s touto veľkosťou je akýmsi nepísaným pravidlom každého dobrého výrobcu. Percento zastúpenia tohto rozmeru spomedzi ostatných je vysoké (až 96 %) a jasne poukazuje na ideálnu voľbu pomeru strán.

 

Vytvorenie vlastnej vizitky

Niekedy si klienti chcú vytvoriť vlastnú vizitku a potrebujú ju iba vytlačiť. V tomto prípade je potrebné myslieť aj na pixely. Pixel je obrazový prvok, niekedy nesprávne uvádzaný ako obrazový bod, ktorý predstavuje jeden svietiaci bod na monitore vo vlastnej farbe.

Základným prepočtom rozmerov vizitky 9 × 5 cm je 1063 × 591 pixelov. Tieto údaje by mali byť pre vás smerodajné pri práci s každým programom, ktorý od vás bude vyžadovať zadanie veľkosti v pixeloch.

 

Profesionálne vytvorená vizitka hovorí za všetko

U nás, vo Faxcopy, pracuje skúsený tím odborníkov a grafikov, ktorí vám vytvoria vizitku na mieru. Pre vaše pohodlie pracujeme s najrozšírenejším formátom 9 × 5 cm. Ak máte pri ich vytváraní akékoľvek problémy, neváhajte nás kontaktovať.

 

Inšpirujte sa produktovými radami vizitiek

 




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.