Darujte romantickú pohľadnicu na Valentína | Printstudio.faxcopy.sk | Blog
.
19.12.2022      Čas čítania: 4 min.

Potešte svoju lásku na Valentína originálnym darčekom: Darujte jej romantickú pohľadnicu


Rok sa s rokom zišiel a sviatok zamilovaných už opäť raz prináša možnosť, ako svojej láske prejaviť hĺbku svojich citov. Nie, nemusíte kúpiť prvú vec v tvare srdca, ktorá na vás vybehne pri najbližšom nákupe v potravinách či na benzínke. Tentokrát máte dostatok času pripraviť si niečo osobnejšie.

Čo keby ste tohtoročný Valentín odložili svoje peňaženky a nezháňali drahé darčeky, ale namiesto toho darovali svojej láske kus svojho srdca na papieri? Pýtate sa, o čo ide? Hovoríme o hand-made pohľadnici, ktorú vlastnoručne môžete vyrobiť.

žena s valentínskou pohľadnicou

 

Darujte pohľadnicu, ktorá bude vyrobená vami

O tom, že je pohľadnica vhodným valentínskym darčekom, svedčí fakt, že vám dáva skvelú príležitosť, ako vypovedať svoje city k milovanej polovičke. Môžete si dokonca vybrať. Prvou možnosťou je, že vsadíte na originálny motív a objednáte si pohľadnicu podľa vybraného formátu. Druhá, o niečo pracnejšia možnosť znamená, že si vyhrniete rukávy, zapojíte svoje “kreatívne ja” a pohľadnicu na Valentína vytvoríte od základu vo vlastnej réžii.

Základ je nápad. Pohľadnica by mala byť osobná.

Je zrejmé, že účelom pohľadnice je prejaviť milovanej osobe svoju náklonnosť a lásku. Ak vám hneď v tomto momente nebeží myseľ na plné obrátky a viac menej tápete, čo by asi na takej valentínskej pohľadnici mohlo byť, máme pre vás nápovedu. Nesiahnite hneď po prvoplánových námetoch, akými sú pohľadnice preplnené srdiečkami, lupienkami ruží či plyšovými medvedíkmi so zamilovaným výrazom.

Vaša pohľadnica bude o to originálnejšia, ak vsadíte na námet, ktorý je osobnejší. V ideálnom prípade príznačný presne pre vás dvoch. Spoznali ste sa na stanici? V tom prípade pohľadnicu ozvláštnite použitými cestovnými lístkami. Zoznámili ste sa v práci? Zakomponujte do dizajnu pohľadnice napríklad vaše osobné vizitky či pečiatku advokáta, kde ona pracovala ako koncipientka. Z pohľadnice musí sršať nielen téma “Valentín”, ale i jedinečné kúzlo, ktoré z vás robí (urobilo) pár.

Zahrajte sa na umelca a vytvorte handmade valentínsku pohľadnicu

Darčeky z vlastnej tvorby sú vždy niečím výnimočné. Najmä preto, že im darca venoval svoj čas a vytvoril niečo jedinečné pre konkrétnu osobu. V prípade pohľadnice na Valentína sa fantázii medze nekladú. Ak už viete, ako by mala približne vyzerať, pripravte si všetky potrebné pomôcky a kreatívne potreby a pustite sa do toho.

Skvelým tipom je napríklad koláž zo spoločných momentov, ktorú si môžete vytvoriť v jednoduchom grafickom programe a nechať pohľadnicu vytlačiť s predvolenou šablónou na zadnej strane. Alebo radšej stavíte na tlač fotografií a koláž pomocou nožničiek a lepidla vytvoríte sami?

Na tvorbu vlastných pohľadníc môžete využiť bezplatné online nástroje ako napríklad nástroj Canva. Stačí vám trošku kreativity, a jednoducho si môžete vytvoriť svoj vlastný jedinečný dizajn s dokonalým posolstvom pre svojho partnera, pričom zohľadníte jeho vkus a preferencie.

Nie sú to len obyčajné slová. Tie na pohľadnici dokážu umocniť čaro Valentína

Sviatok zamilovaných je sám o sebe nabitý opojnou atmosférou lásky. Aj v tomto prípade však platí, že každý z nás si radšej ako “všeobecné formulky” vypočuje úprimné slová alebo prečíta osobné vyznanie. Básnické črevo však nie je presne to, čím by ste ovplývali? Netrápte sa. Text na pohľadnici nemusí byť dojímavý. Dokonca ani vyšperkovaný zaľúbenými výrazmi či nebodaj tradičným “klišé”.

Vsaďte na úprimnosť. Skôr, než sa pustíte do písania verša či venovania, skúste si spomenúť na niektoré čarovné okamihy, ktoré ste ako pár zažili. Alebo, naopak, pripomeňte si vaše spoločné sny a plány do budúcnosti. Zamyslite sa taktiež nad tým, prečo je táto osoba pre vás dôležitá. Čo si najviac ceníte na vašom vzťahu? Čo pokladáte na druhej osobe za vzácne a za čo by ste sa danej osobe chceli poďakovať?

Tie správne slová sa vám celkom určite vynoria sami. Stačí k nim pridať nežné oslovenie a originálny text na pohľadnicu je na svete. V prípade úplnej núdze môžete siahnuť aj po neokukaných myšlienkach o láske, ktoré môžete mierne prispôsobiť.

Zopár z nich sme vybrali, aby vám poslúžili na inšpiráciu:

  • Zamiloval/a som sa do teba kvôli všetkým malým veciam, ktoré si ani neuvedomuješ, že robíš.
  • Najmä dnes dúfam, že cítiš, ako veľmi ťa milujem a aký/á som vďačný/á, že ťa mám vo svojom živote.
  • Ďakujem, že si tu vždy pre mňa.
  • „Veľa lásky, veľa skúšok, ale aká úplná púšť je život bez lásky.“ (Charles Darwin)
  • „Keď milujeme, vždy sa snažíme byť lepšími, než sme. Keď sa snažíme byť lepšími, než sme, všetko okolo nás sa tiež stáva lepším.“ (Paulo Coelho)

K originálnej pohľadnici patrí aj jej originálne doručenie. Valentín je studnica možností

Inak povedané, nie je jedno ani to, akým spôsobom svoj jedinečný valentínsky darček – pohľadnicu z vašej dielne, milovanej osobe odovzdáte. Ak ste už po jej dokončení vyžmýkali svoju kreativitu do poslednej kvapky, máme pre vás niekoľko tipov.

Okrem klasickej pošty, pri ktorej je dôležité dbať na to, aby ste si správne vyrátali deň doručenia (dostať valentínku 15.2. je skutočne tak trochu mimo), existujú aj istejšie a nápaditejšie možnosti. Čo ak by ju napríklad priniesol čašník počas romantickej večere, keď vám bude servírovať šampanské? Alebo ju vaša polovička nájde v kancelárii na stole, prípadne jej ju doručí kuriér spolu s kvetmi. Predstavivosti sa medze nekladú, skúste sa teda pohrať s možnosťami, ako čo najkreatívnejšie a najromantickejšie prekvapiť svoju polovičku.

 

Inšpiratívne pohľadnice, ktoré potvrdzujú, že je Valentín sviatok lásky a kreativity

Vyhrajte sa s textom. Napokon, nikde nie je napísané, že ho musíte len “napísať”.

Pridajte obľúbenú sladkosť, ktorá môže byť súčasťou pohľadnice.

Použite aj iné druhy materiálu a techniky, vďaka ktorým vdýchnete pohľadnici nový rozmer.

Pridajte originálny spôsob, ako pohľadnicu v tvare srdca poskladať tak, aby bola zároveň obálkou.

 

Máte už v tejto chvíli v hlave jasnú predstavu, ako by mala vyzerať pohľadnica, ktorá tento rok spestrí vašej polovičke Valentína? V tom prípade sa vrhnite na jej realizáciu. V Printstudiu vám radi pomôžeme s tlačou fotografií, prípadne inými službami z našej ponuky. Alebo si nechajte pohľadnicu s originálnou šablónou na druhej strane vytlačiť z pohodlia svojho domova.

Objednať valentínsku pohľadnicu




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.