Oznámenia na oslavu nemusia byť nudné. Inšpirujte sa našimi tipmi | Blog
.
24.06.2020      Čas čítania: 3 min.

Oznámenia na oslavu nemusia byť nudné. Inšpirujte sa našimi tipmi


Ak vás už onedlho čaká životné jubileum alebo plánujete veľkú oslavu pre rodinu, či priateľov, môžete im podrobnosti oznámiť vskutku originálne. Neosobnú SMS správu alebo telefonát, po ktorom si i tak nikto nezapamätá detaily, môžete nahradiť napríklad netradičným oznámením na oslavu. Prinášame niekoľko skvelých tipov na zaujímavé a nápadité oznámenia a poradíme, ako preniesť váš nápad na papier.

Svadobné oznámenie so srdcom

Nápady na netradičné oznámenia na oslavu, ktoré si každý uloží do vitríny

Detské oznámenia na oslavu

Najčastejšími milovníkmi oznámení na oslavu narodenín sú naše ratolesti. Pozvať celú rodinu, a hlavne kamarátov, môžu vďaka svojej nekonečnej fantázii naozaj originálne. Obľúbený filmový hrdina a rozprávkový motív s personalizovaným textom potešia nejedno detské srdiečko.

 

 

O triedu vyšší level originality dosiahnete, ak do oznámenia oslávencovi zakomponujete aj nejaký ten malý darček pre pozvaných hostí. Malé cukríky, ovocná lízanka či dokonca popcorn sú presne to, čo deti na oslavách milujú. To vaše dieťa bude na oplátku zbožňovať vás, keď mu podobné párty pozvánky pomôžete vyhotoviť.

 

Personalizované oznámenia na oslavu

Strohé oznámenie s textom naberie v momente iný nádych, keď doň pridáte niečo osobné. Ste veselá kopa, ktorá si navyše zo seba dokáže vystreliť? Vyberte vtipnú fotku alebo zvoľte slová, ktoré vyvolajú pozvaným úsmev na tvári a prvý krok smerujúci k skvelej zábave na oslave máte vyriešený.

 

 

Ak už patríte medzi tých, ktorí majú niekoľko dekád odžitých, môžete použiť napríklad koláž fotiek zo svojich detských a mládežníckych čias. Verte, že starším ročníkom vyvoláte na tvári nostalgický úsmev a tie mladšie sa dobrosrdečne zabavia na vašich mladších podobizniach, ktoré možno dosiaľ ešte nevideli.

 

Oznámenia na párty s nápadom

Zaujímavé oznámenia na oslavu môžete vyčarovať nielen vďaka tomu, čo je na nich vytlačené alebo napísané, ale napríklad i tak, akým spôsobom ich vyladíte. Nápadité skladanie v tvare saka alebo navnadenie hostí na skvelé drinky, či jedlo, sú zaručeným spôsobom, ako sa s pozvánkou vyhrať a vytvoriť niečo originálne.

 

 

Ako vytlačiť oznámenia na oslavu tak, aby boli podľa vašich predstáv?

Spoznajte všetky možnosti tlače a vyberte si správny typ papiera na oznámenie

Nuž, ako to už často býva, jedna vec je predstava a druhá vec realita. Aj vám sa už stalo, že ste mali skvelý nápad na pozvánku a v momente, keď ste ju držali v ruke, vyzerala v skutočnosti úplne inak? Aby ste predišli podobným sklamaniam, odporúčame siahnuť po takom spôsobe tlače, ktorý je pre vybrané oznámenie vhodný.

Ak tlačíte plnofarebné oznámenia na oslavu, ktoré navyše doplníte o fotografie, ideálnou možnosťou je atramentová tlač. Dostatočne hrubý fotopapier v lesklej, matnej či saténovej podobe dokáže dodať vášmu oznámeniu tú správnu bodku, ktorá vám dosiaľ chýbala.

Pre pozvánky na párty, ktoré obsahujú najmä text, prípadne obrázok ako náčrt či kresbu, urobíte dobre, ak sa rozhodnete pre laserovú tlač. Ostré kontúry navyše môžete doplniť ozdobným papierom s povrchovou štruktúrou alebo nápaditými metalickými odleskami. Toto pravidlo platí najčastejšie aj v prípadoch, ak oznámenie na oslavu pozostáva z viacerých typov médií (ozdobný papier, pauzovací papier, fólia a pod.).

Osobitou kategóriou ostávajú oznámenia, ktoré vám v dobre vybavenom copycentre vytlačia napríklad pomocou efektného bieleho toneru alebo vám časť textu upravia pomocou vyrezávania, či parciálneho laku.

NÁŠ TIP: Neviete sa rozhodnúť, či si vytlačiť oznámenia na oslavu doma, alebo ich zveriť do rúk odborníkom? Tento problém hravo rozlúsknete v našom nedávnom článku Stavte na kvalitu: Kedy tlačiť doma a kedy v profesionálnom štúdiu?

 

Pri návrhu pozvánok na oslavu sa vyvarujte týmto chybám

Nápad sa už celkom isto rysuje, dokonca viete i to, aký typ tlače zvoliť, aby výsledné oznámenie na oslavu vyzeralo tip-top?

V tom prípade sa nezabudnite presvedčiť o tom, že sú všetky podklady, ktoré ste do tlače dodali, v správnom rozlíšení. Príliš malé fotky a obrázky by mohli byť rozmazané. Ak sa však budete držať odporúčaného minimálneho rozlíšenia 300 dpi, výsledné obrázky ani fotky na kvalite neutrpia.

V prípade, ak tlačíte farebné fotky alebo obrázky na papier s odtieňom alebo pauzovací papier, je potrebné zvážiť i to, že sa výsledný efekt môže odlišovať, než by ste tlač realizovali na klasický biely papier. Tu odporúčame otestovať, do akej miery farebný nádych papiera fotografiu ovplyvňuje.

Správna veľkosť, kvalitné fotografie a formát, v ktorom návrh odovzdáte na tlač, dokážu v konečnom dôsledku ovplyvniť to, ako budú vaše oznámenia na oslavu vyzerať. Veríme, že vám naša inšpirácia a tipy, ako ich úspešne vytlačiť do želanej podoby, vnukli nejeden nápad na originálne a vtipné pozvánky. Ak si i napriek tomu neviete rady s tlačou, výberom správneho papiera alebo samotným grafickým návrhom, radi vám pomôžeme.

Potrebujem vytlačiť oznámenia na oslavu




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.