Kompletný sprievodca fotenia | Printstudio.FaxCopy.sk

Vážení zákazníci, dňa 5.10.2024 od 22:00 do 6.10.2024 5:00 bude na našich weboch prebiehať aktualizácia zabezpečenia. V tomto čase nebude dostupný náš web. Ďakujeme za pochopenie.

.
12.08.2024      Čas čítania: 3 min.

Kompletný sprievodca fotenia na oznamko


Fotenie na oznamko je dôležitým momentom v živote každého študenta. Či už ide o základnú, strednú alebo vysokú školu, kvalitná fotka na oznamko sa stane spomienkou na celý život. Viete aké má mať oznamko rozmery alebo akú zvoliť tlač fotiek na oznamko? V tomto článku vám ponúkame sprievodcu fotenia na oznamko, vďaka ktorému sa dozviete ako získať tie najlepšie fotky na oznamká.

Pripravte sa na fotenie na oznamko

Fotenie na oznamko je príjemným momentom v živote študenta, ktorý si vyžaduje dôkladnú prípravu a správny prístup. S našimi tipmi a radami získate nádherné oznamkové fotografie, ktoré vám budú robiť radosť. Nezabudnite venovať dostatok času príprave, výberu fotografa a tlači, aby vaše fotky na oznamko boli čo najlepšie.

Kompletný sprievodca fotenia na oznamko

Výber fotografa a príprava vizáže na fotenie na oznamko

Dôležitú úlohu zohráva fotograf. Ideálne je zvoliť profesionála, ktorý má skúsenosti s oznamkovými fotografiami. Môžete síce poprosiť svojho spolužiaka, kamaráta, prípadne rodiča, ak však nemajú dostatočnú skúsenosť s portrétovým fotením, výsledok nemusí dopadnúť podľa vašich predstáv. Fotenie na oznamko vám najlepšie spraví profesionálny fotograf, musíte však rátať, že to nebude zadarmo. Fotograf sa vás bude pýtať na Vašu predstavu o fotkách, môžete ich nafotiť vo fotoateliéri, populárne sú aj fotky z exteriéru.

Na fotkách bude vaša vrchná časť tela a najmä tvár. Pri výbere oblečenia na oznamkové fotografie je dôležité zohľadniť niekoľko faktorov:

  • Vyhnite sa príliš krikľavým farbám a vzorom. Jednoduché a elegantné oblečenie vyzerá na fotkách najlepšie.
  • Doplnky: Menej je viac. Zvoľte decentné doplnky, ktoré doplnia váš vzhľad bez toho, aby odvádzali pozornosť od vašej tváre.

Maturantky majú tendenciu svoj make-up a účes neprimerane prehnať, čo si často uvedomia až neskôr pri pohľade na maturitné oznámenia. Preto vám odporúčame držať sa nasledujúcich tipov:

  • Vyhnite sa experimentom s novými kozmetickými výrobkami tesne pred fotením, stavte na overenú starostlivosť o pleť.
  • Zvoľte účes, ktorý vám pristane a cítite sa v ňom pohodlne. Neodporúčame príliš komplikované alebo spoločenské účesy.
  • Prirodzený vzhľad je najvhodnejší. Zvýraznite svoje črty, ale vyhnite sa príliš výraznému make-upu.

Kompletný sprievodca fotenia na oznamko

Nemusíte byť prirodzene fotogenický, počas fotenia na oznamko vám vie profesionálny fotograf pomôcť s pózovaním. Ak však fotíte svojpomocne s kamarátom, bude to skôr o experimentovaní a s fotením strávite viac času, ale aj zábavy. Aj tu však dávajte pozor na to, aké spravíte fotky na oznamko, rozmer je relatívne malý a nebudete mať veľa priestoru na dodatočné zrezanie. Už pri fotení dbajte na to koľko priestoru pozadia budete mať okolo hlavy, aby bola na fotografii celá no zároveň aby ste okolo seba nemali až príliš veľa pozadia. Po úspešnom fotení sa budete chystať na tlač fotiek na oznamko. Zvážte aký budú mať fotky na oznamko rozmer.

Tlač fotiek na oznamko

Pri tlači fotiek na oznamko je dôležitá kvalita tlače. Vaše fotky na oznamká alebo fotografie na doklady vám vytlačíme na profesionálnej atramentovej tlačiarni a na lesklý fotopapier pre najlepšie podanie farieb a detailov. Poradíme vám akú zvoliť veľkosť fotiek na oznamko a taktiež aká je pri fotkách na oznamko cena.

Rozmery fotiek na oznamko

Rozmery fotiek na oznamko sú dôležitý údaj, na ktorý myslite vopred. Štandardná veľkosť fotiek na oznamko je zvyčajne 1,5 x 2 cm alebo 2 x 2,5 cm. Je však dôležité mať vybraný grafický návrh vášho maturitného oznámenia, pretože ten určuje veľkosť fotiek na oznamko, ktoré budete vlepovať do oznamiek. Aké má mať oznamko rozmery už viete, určite vás však zaujíma koľko bude stáť vaša fotka na oznamko.

Kompletný sprievodca fotenia na oznamko

Cena fotiek na oznamko

Cenu fotiek na oznamko ovplyvňujú najmä tieto faktory:

  • Oznamkové fotografie fotené profesionálnym fotografom alebo svojpomocne.
  • Počet a veľkosť fotiek na oznamká.
  • Rýchlosť doručenia a miesto prevzatia.
  • Kvalita tlače.

Nemajte strach, že by vám chýbali fotky na oznamko, rozmer potlačeného hárku vyplníme ďalšími kópiami, v závislosti od konkrétnej objednávky, na jeden hárok sa zmestia desiatky až stovky fotiek na oznamko. Navyše, už pri objednávke môžete vidieť predpokladanú dobu doručenia a cenu. Objednané fotky na oznamká a maturitné oznámenia si môžete prevziať v ktorejkoľvek predajni FaxCOPY, doručenie do predajne a prevzatie v nej je u nás zadarmo.

Objednať tlač fotografií na oznámenia

Objednať tlač maturitných oznámení




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.