Je možné si vytvoriť pečiatku doma? | Blog

Vážení zákazníci, 

dovoľujeme si Vás informovať o plánovanej údržbe kartového systému Tatra banky, ktorá sa uskutoční dňa 27.04.2024 v čase od 00:00 hod. do 02:00 hod. v trvaní maximálne 60 min. V uvedenom čase nebude možné využiť službu CardPay/ComfortPay

Za spôsobený diskomfort sa vopred ospravedlňujeme.

.
26.06.2017

Je možné si vytvoriť pečiatku doma?


Láka vás výroba handmade vecí, ktoré vedia vykúzliť pekné dekorácie na doplnkoch vo vašej domácnosti? Prezradíme vám, ako si vytvoriť pečiatku.

Pečiatky na stole

Nejedlé zemiaky

Iste ste sa niekedy stretli s dobre známou detskou aktivitou – výrobou pečiatky zo zemiaka. Takto vytvorená pečiatka bola zábavou, ktorá len tak ľahko neomrzela. Vytvorili sme „razítka“ rôzneho charakteru – zvieratá, písmená či srdiečka. Jej postup bol v podstate veľmi jednoduchý. Stačilo mať po ruke zemiak, vykrajovačku a nožík. Do zemiaka sme „zaborili“ vykrajovačku a pomocou nožíka sme orezali tvar, aký sme si vybrali. Nakoniec sme vyrezanú časť zemiaka natreli temperovými farbami a pečiatka bola na svete.

Zemiakové pečiatky

Stačí nám iba guma a atrament

Ďalším jednoduchým spôsobom, ako si vytvoriť pečiatku, je použiť gumu, na ktorú fixkou alebo perom nakreslíte vzor vašej pečiatky. Ak chcete zhotoviť pečiatku vo forme písmen, pripravte si text na samostatnom papieriku, ktorý potom na gumu prilepte.

Pre lepšiu predstavu to vyzerá takto:

 

 

Najťažšou časťou vytvorenia pečiatky je vyrezanie tvaru či textu, no dá sa to zvládnuť. Aj keď to nebude na milimeter presné, nevadí. Ako farbu môžete využiť atramentovú podušku, do ktorej budete namáčať svoju handmade pečiatku.

Pečiatky zhotovené vlastnými rukami majú mnoho využití. Napríklad nimi môžete dekorovať starší nočný stolík, darčeky, pohľadnice či krabičky s kozmetikou.

Pečiatky zdobiace svadobné stoly

Postup, ktorý sme opísali, sa vo veľkej miere využíva na svadobné dekorácie. Hand-made pečiatky s iniciálmi novomanželov sú peknou ozdobou darčekov pre hostí, ktoré dostávajú ako pozornosť od svojich hostiteľov. Takéto milé pečiatky však krásne vyniknú aj na obrúskoch alebo svadobnom menu.

Ako si vytvoriť pečiatku pre podnikanie

Pomocou návodov na internete si pečiatku vhodnú na dekorovanie ľahko vytvoríte. Stačia vám k tomu dostupné materiály a dúšok trpezlivosti. Je však možné využiť handmade „razítko“ aj pre seriózne účely? Je vhodné na „pečiatkovanie“ dokumentov, faktúr či objednávok pre zákazníkov?

Aj keď sa z výroby pečiatok doma môže stať zábavná aktivita s pekným výsledkom, nepovyšujte ju na serióznu úroveň. Profesionálne pečiatky by mali byť odolné, aby vám dlho vydržali. Vo Faxcopy si môžete vybrať zo samonamáčacích alebo flash pečiatok, ktorých rozdiely sme rozoberali v nedávnom článku. Pomôžeme vám aj s návrhom štočku. Pečiatku si môžete objednať pohodlne z vášho bytu.

 

Chcem si obejdnať pečiatku

 




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.