Hľadáte darček na svadbu? Potešte novomanželov fotoknihou | Blog

Vážení zákazníci, 

dovoľujeme si Vás informovať o plánovanej údržbe kartového systému Tatra banky, ktorá sa uskutoční dňa 27.04.2024 v čase od 00:00 hod. do 02:00 hod. v trvaní maximálne 60 min. V uvedenom čase nebude možné využiť službu CardPay/ComfortPay

Za spôsobený diskomfort sa vopred ospravedlňujeme.

.
08.03.2023      Čas čítania: 3 min.

Hľadáte darček na svadbu? Potešte novomanželov fotoknihou


Chystáte sa tento rok na svadbu vašich blízkych? Aj keď sa to môže zdať ako hračka, výber dobrého svadobného daru nie je taký jednoduchý, ako by ste si mysleli. Ale čo tak pripraviť pre nich originálne prekvapenie v podobe fotoknihy Kodak, ktorá „zdokumentuje“ ich život pred svadbou?

fotokniha pre novomanželov

Osobný svadobný dar

Možno vaši priatelia rozoslali pozvaným hosťom zoznam odporúčaných darčekov alebo rovno číslo účtu. Aj tak však máte chuť dať im niečo osobnejšie, niečo, čo možno úplne neočakávajú, avšak vyčaruje im to úsmev na tvári. Niečo, čo im zostane navždy. Práve pre takúto situáciu sme si pre vás pripravili tip na osobný a symbolický darček: predsvadobnú fotoknihu plnú nostalgických spomienok a cenných zážitkov.

Fotoknihy sú nielen emocionálne dojímavé, ale zostanú novomanželom navždy. Mladomanželský pár si ho môže umiestniť do svojho domu a vrátiť sa k nemu kedykoľvek bude chcieť a môže spomínať na svoj výnimočný deň a udalosti, ktoré k nemu viedli. 

Poradíme vám, ako ju koncipovať a ako získať vhodné a kvalitné fotky. Navyše, a to je podstatné, do nej môžete vložiť zakúpený kupón na vlastnú, svadobnú fotoknihu.

O čom by mala byť predsvadobná fotokniha?

Môže byť lákavé jednoducho do toho skočiť rovno a začať s celou kopou obrázkov šťastného páru. Fotoknihy by však mali rozprávať príbeh. Ako v každej romantickej rozprávke by mali začať od začiatku a zachytiť čaro prvého stretnutia.

Kniha môže preto zachytávať život každého z páru najprv osobitne – od útleho detstva až po zoznámenie sa. Môžete strany rozdeliť napríklad tak, že ľavá strana knihy bude venovaná mužovi, pravá žene. Ideálne bude začať zábermi, kedy boli bábätkom aj s dátumom narodenia, pokračovať predškolským a školským životom a dospievaním.

Nevyhýbajte sa ani skupinovým a rodinným fotkám, prípadne ak sa niekto z nich intenzívne venoval nejakému hobby, zaraďte i taký záber. Poslednú tretinu knihy venujte spoločným fotkám ich oboch, či už zo školy, dovoleniek alebo párty. Vymyslite originálne texty, ktoré sa budú vinúť celou knihou, prípadne vyhľadajte vhodné citáty.

Fotokniha môže končiť pozvánkou na svadbu, vašim svadobným prianím a slovami napríklad: Príbeh pokračuje…

Čomu sa vo fotoknihe pre novomnaželov vyhnúť?

Celkové vyznenie knihy má byť optimistické, a ak sa podarí, tak aj vtipné. To zohľadnite pri výbere fotiek aj textu. Vyhnite sa fotkám, kde sú vaši priatelia zobrazení nie príliš priaznivo. Ak sa to podarí, môže byť fotokniha sústredená tak, že život pred tým, ako sa pár zoznámil, bol síce fajn, ale život po zoznámení sa je úplne super.

Kde získať fotky?

Tak toto je, okrem samotného zostavenia fotoknihy a výberu citátov, pomerne ťažká úloha. Pohľadajte aj vo vlastnom archíve, zrejme nájdete spoločné fotky, napríklad tie z výletov či práce. Poproste aj ostatných kamarátov, aby vám poskytli nejakú peknú fotku, samozrejme, tajne. Prezrite si napríklad facebookové archívy spoločných známych a vypýtajte si konkrétnu fotku.

K fotkám z detstva sa dostanete cez súrodencov alebo rodičov, opýtať sa ich môžete osobne, telefonicky alebo mailom. Poproste ich, aby o tom svadobčanom nehovorili. Ak fotky nemajú v digitálnej podobe, iba vytlačené, nevadí. Špeciálny skener ich behom pár sekúnd prevedie do digitálnej podoby.

Fotoknihu plánujte v predstihu

Fotky v digitálnej podobe uverejnené na sociálnych sieťach môžu byť pekné, no často sú v nízkej kvalite. Aj preto fotoknihu plánujte v predstihu, aby ste si niektoré vybrané fotky stihli vypýtať.

Podmienkou kvalitnej fotoknihy je, aby mala fotka rozlíšenie 5 pixelov na 1 mm rozmeru tlače. Tento údaj asi nemá veľkú výpovednú hodnotu. Orientačne to znamená, že fotka s rozmermi vo fotoknihe 10 × 15 má mať pri 300 dpi 1228 × 1864 pixelov, fotka s rozmermi 15 × 23 má mať 1864 × 2730 pixelov. Toto už je rozmer, ktorý si v počítači v digitálnom zábere na počítači pozrieť a skontrolovať.

Prekvapenie nakoniec: kupón na svadobnú fotoknihu Kodak

Aká by to bola svadba, keby jej výsledkom nebola krásna a kvalitná fotokniha z veľkého dňa D? Zakúpte kupóny na fotoknihu Kodak a vložte ju na koniec knihy. Takýmto darčekom určite nič nepokazíte.

Navrhnite si fotoknihu




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.