Ako vybrať darček pre klientov | Printstudio.FaxCopy.sk | Blog

Vážení zákazníci, 

dovoľujeme si Vás informovať o plánovanej údržbe kartového systému Tatra banky, ktorá sa uskutoční dňa 27.04.2024 v čase od 00:00 hod. do 02:00 hod. v trvaní maximálne 60 min. V uvedenom čase nebude možné využiť službu CardPay/ComfortPay

Za spôsobený diskomfort sa vopred ospravedlňujeme.

.
17.10.2022      Čas čítania: 4 min.

Ako vybrať vhodný darček pre obchodného partnera a TOP klientov + originálne tipy na darček


Koniec roka sa blíži a to je často ten správny čas na to, aby sme sa svojim obchodným partnerom, verným zákazníkom či TOP klientom poďakovali za prejavenú dôveru a spoluprácu.

Riešite každoročne dilemu, aký darček vybrať? Inšpirujte sa našimi tipmi. Pero s logom vašej spoločnosti alebo darčekový kôš so zrnkovou kávou predsa už tak trochu vyšli z módy.

Muž a žena si medzi sebou vymieňajú darček zabalený v hnedom papieri

Každoročná dilema – darčeky pre klientov a partnerov tentokrát trochu inak

Nájsť vhodný darček pre firmy, obchodných partnerov či klientov dá niekedy skutočne zabrať. Najmä, ak chcete byť originálny a svojou snahou im tak dokázať, že považujete váš obchodný vzťah za dôležitý.

Inšpirujte sa týmito tipmi, vďaka ktorým môžete zožať úspech:

  • Skôr, než sa zamyslíte nad vhodným darom, porozmýšľajte nad tým, koho sa vlastne chystáte obdarovať. Podľa toho, či sa jedná o verných zákazníkov, klientov s najväčším odberom za uplynulý rok alebo obchodných partnerov, ktorých spolupráca je pre vás kľúčová, môžete zvoliť aj druh darčeku.
  • Pri výbere obchodného darčeka je veľmi dôležité, aby bol darček kvalitný, nech už si vyberiete čokoľvek a v akomkoľvek cenovom rozmedzí. Keďže sú tieto predmety udeľované v mene spoločnosti, predstavujú a reprezentujú vašu spoločnosť.
  • Na obale nešetrite. Dobrý obchodný darčekový obal je rovnako dôležitý ako darček, ktorý si vyberiete. Nepokazte dobrý darček zlým balením. 
  • Ak je to možné, darčeky doručte osobne. Vzbudíte tým dôveru, že vám na tom skutočne a úprimne záleží, a dojem z darčeka tak bude ešte silnejší.

Tipy na originálne darčeky pre obchodných partnerov a kľúčových klientov

Originálna pochutina

Na trhu nájdete v dnešnej dobe neskutočné množstvo pochutiniek, ktoré navyše nesú prívlastok handmade. Tak máte zaručené, že ide skutočne o originál. Vďaka nim môžete vsadiť na ručne vyrábanú čokoládu, výberové pralinky, originálne cupcakes, cukrovinky alebo chutné medovníky s nápaditým dizajnom, domáci med priamo od včelára, či netradičné džemy s prímesou alkoholu.

Výnimočný alkohol

Ak ste sa rozhodli zainvestovať o niečo viac, lukratívnou voľbou môže byť napríklad výberový alkohol, medailové víno alebo novinka v podobe obľúbeného remeselného piva. V tomto prípade sa zamerajte na skutočne kvalitné kúsky, ktoré si váš klient alebo firemný partner v regáloch nákupného centra len tak ľahko nekúpi, aby ste zanechali dojem výnimočnosti a exkluzivity.

Darčeková fľaša vína zabalená vo vrecovine s ozdobnou mašľou

Praktická drobnosť

Je vhodná pre verných zákazníkov, ktorých je o niečo viac, avšak stále im chcete venovať zvýšenú pozornosť. Skúste sa poobzerať po niečom, čo skutočne využijú a neskončí to na dne zásuvky pracovného stola. Vhodná je napríklad selfie tyč, sada pier, hrnček s originálnou potlačou, kalendár a podobne.

Tlačený kalendár

Hľadáte niečo praktické, čo neskončí zahádzané v najspodnejšej zásuvke, ale zároveň predsa chcete, aby ste aspoň do rohu mohli ukryť logo svojej spoločnosti?  V tom prípade sa rozhodnite pre tlačený kalendár. 

Je len na vás, či vyberiete stolový alebo závesný, mesačný alebo dvojtýždenný. Mysleli ste si doteraz, že je kalendár s fotkami vhodným darčekom len pre vašich blízkych? Omyl. Vyskúšajte ho tento rok zahrnúť do darčekov pre firmy, či už robíte obchodného manažéra alebo predávate pneumatiky. Ak navyše vyberiete vhodné fotografie, úspech je zaručený.

Koláž fotiek

Pri firemných darčekoch stretávali najčastejšie s tým, že sa do popredia vyzdvihoval brand. Logo spoločnosti zdobilo každé pero, igelitku, diár či iné klasické darčeky.

Produkty, ktorými svojich klientov alebo partnerov obdarovávate však môžu hovoriť aj niečo viac, môžu ísť do väčšej hĺbky. Preto môže byť vhodným darčekom napríklad predmet  s výstižnou spoločnou fotkou, ktorou sa poďakujete za spoluprácu počas celého roka. Fotky môžete umiestniť napríklad na Hrnček s potlačou alebo na fotomagnetku

Máte takých fotiek viac? V tom prípade vyskúšajte vskutku originálny koncoročný prezent – profesionálnu koláž fotografií. Tie najlepšie momentky a zábery, ktoré necháte vytlačiť, vytvoria darček, ktorý zaručene váš vzácny obchodný partner od nikoho iného nedostane.

Koláž fotiek sa bude skvele vynímať aj v kancelárii nadriadeného či majiteľa firmy, ktorému by takto zamestnanci radi prejavili vďaku za vedenie tímu. Nuž, a ak pracujete v obľúbenom open office, presne takáto koláž fotografií by nemala na stenách chýbať. Ako koncoročný darček ju môže nechať vyhotoviť, naopak, nadriadený, ktorý si prácu a súdržnosť svojho tímu váži.

Zážitok alebo darček s nápadom

Darujte tým “naozaj kľúčovým” partnerom niečo, čo si v obchode zadovážiť nemôžu. Tentokrát to chce nápad. Skvelým tipom sú zážitkové poukazy alebo služby, ako napríklad masáž priamo v jeho pracovisku (obľúbené office masáže).

Alebo vsaďte na originálny darčekový kôš s vybranými pochutinami, ktorý sami naaranžujete. S príznačným názvom Na upršané pondelky, Na prežitie počas PN-ky, alebo Na povzbudenie pred novým projektom si ich zaručene získate.

Zľava/poukaz na vaše produkty a služby

To, čo skutočne poteší a reálne aj využije väčšina vašich odberateľov alebo zákazníkov je nejaká forma zľavy na vaše produkty, prípadne služba ako bonus. Zároveň tak klientov motivujete k ďalšiemu nákupu. Praktickým spôsobom, ako tento darček urobiť zároveň jedinečným, je forma potlačenej plastovej kartičky, ktorá nepôsobí lacným dojmom.

Darčekový kôš vhodný pre verných klientov alebo top biznis partnerov

NÁŠ TIP: Viac nápadov, ako môžete plastové kartičky využiť vo svojej firme a ako môžu pomôcť vášmu biznisu, nájdete v staršom článku na našom blogu.

Výber dokonalého darčeka sa vždy javí ako trochu náročný proces, ale v skutočnosti to tak nemusí byť. Ak viete pár vecí o svojom obchodnom partnerovi, pravdepodobne by pre vás nemal byť problém nájsť ten správny darček.

Neváhajte sa však inšpirovať aj našimi tipmi na darčeky pre svojich obchodných partnerov alebo TOP klientov. Veríme, že aj vďaka nim tento rok v ich očiach zabodujete a toto milé gesto pomôže vašim pracovným aktivitám a novým obchodom v nasledujúcom roku.

Chcem si dať vyrobiť plastové karty




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.