Ako vyberať tapety na nábytok | Printstudio.FaxCopy.sk

Vážení zákazníci, dňa 5.10.2024 od 22:00 do 6.10.2024 5:00 bude na našich weboch prebiehať aktualizácia zabezpečenia. V tomto čase nebude dostupný náš web. Ďakujeme za pochopenie.

.
20.08.2024      Čas čítania: 3 min.

Ako vyberať tapety na nábytok


Pri zariaďovaní alebo renovácii interiéru zohráva výber správnych doplnkov zásadnú úlohu. Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako dodať nábytku nový vzhľad, sú tapety na nábytok. Na nalepovacie tapety na nábytok a tapety na skrine si môžete dať potlačiť akýkoľvek motív, vzor či grafiku a tak vylepšiť interiér bez náročných a drahých prestavieb. V tomto článku sa pozrieme na to, ako správne vybrať a použiť lepiace tapety na nábytok, aby ste dosiahli čo najlepší výsledok.

Ako vyberať tapety na nábytok

Prečo zvoliť tapety na nábytok? 

Tapety na nábytok sú skvelou voľbou, ak chcete rýchlo a efektívne zmeniť vzhľad svojho interiéru. Tu sú niektoré dôvody, prečo sú nalepovacie tapety na nábytok tak populárne:

  • Samolepiace tapety na skrine a iný nábytok zvládnete nalepiť a prípadne aj odstrániť svojpomocne.
  • Tapety na nábytok sú k dispozícii v rôznych farbách, vzoroch a textúrach, takže si môžete vybrať presne to, čo sa hodí do vášho interiéru.
  • Lepiace tapety na nábytok si môžete dať potlačiť na mieru podľa vašich predstáv. Stačí si objednať veľkoformátovú tlač tapiet
  • Na rozdiel od kompletnej rekonštrukcie alebo výmeny nábytku, samolepiace tapety na skrinecenovo dostupným riešením, ktoré nezruinuje váš rozpočet.

Ako vybrať správnu tapetu na nábytok

Pri výbere tapety na nábytok alebo tapety na vstavanú skriňu je dôležité zvážiť niekoľko faktorov. Ak máte moderný interiér, zvoľte minimalistické samolepiace tapety na nábytok s čistými líniami a neutrálnymi farbami. Pre tradičnejšie miestnosti sa hodia tapety s drevenými vzormi alebo jemnými kvetinovými motívmi.

tapety vstavane na skrine

Farby a vzory ovplyvňujú celkový dojem z miestnosti. Svetlé farby miestnosť opticky zväčšujú, zatiaľ čo tmavšie odtiene dodajú priestoru hĺbku a útulnosť. Vstavané skrine sú stenou, ktorú nie je možné premaľovať. Vzhľad vstavaných skríň viete zmeniť s prilepením tapiet. Samolepiace tapety na vstavané skrine môžu so stenami harmonizovať alebo naopak, vďaka tapetám viete vytvoriť výrazný kontrast. Kvalita tapety na skrine je kľúčová pre jej trvalosť a jednoduchú údržbu. Vyberajte lepiace tapety na nábytok s vysokou odolnosťou voči poškodeniu a ľahkou údržbou. Veľkoformátové tapety, na ktoré vám potlačíme ľubovoľný motív tieto kritéria bežného používania spĺňajú. Ešte pred objednávkou novej tapety na nábytok je dôležité zohľadniť povrch nábytku. Tapety na skrine alebo tapeta na zárubne lepšie priľne na hladké, čisté povrchy. Buďte opatrný, ak je váš nábytok netradičného tvaru prípadne je povrch nábytku so štruktúrou, pretože sa vám nemusí podariť tapetu správne nalepiť. Pri takomto lepení tapiet je potrebné značná dávka trpezlivosti.

Ako vyberať tapety na nábytok

Kde a ako môžete použiť tapety na nábytok?

Určite poznáte komplikácie s maľovaním miestností a s výmenou nábytku. Pri týchto prácach sa ani nenazdáte a svoj nábytok či zárubne ľahko poškodíte. Tapety na nábytok sú veľmi univerzálne a dajú sa použiť takmer na každý kus nábytku vo vašej domácnosti. Lepiace tapety na nábytok môžete nalepiť na skrine, obľúbené sú samolepiace tapety na vstavané skrine či dokonca tapeta na zárubne. Lepenie tapety dopadne dobre, ak sa budete držať nasledujúcich krokov:

  • Predtým ako dokončíte objednávku potlače tapety, dôkladne zmerajte plochu, na ktorú budete tapetu aplikovať.
  • Pred aplikáciou tapety sa uistite, že povrch nábytku je čistý, suchý a hladký.
  • Pri lepení tapety postupujte pomaly a opatrne, aby lepiaca tapeta na nábytok bola bez vzduchových bublín. Pomocou stierky alebo mäkkej handričky vyhladzujte tapetu od stredu smerom k okrajom.
  • Po nalepení tapety odrežte prebytočné okraje pomocou ostrého noža, aby ste dosiahli čistý a profesionálny vzhľad. Pri rezaní si môžete pomôcť kovovým pravítkom alebo iným rovným predmetom.

Objednať potlač tapety na nábytok




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.