Ako si vyrobiť vizitky? S naším návodom to bude hračka | Blog
.
31.05.2021      Čas čítania: 3 min.

Ako si vyrobiť vizitky? S naším návodom to bude hračka


Vizitky nesmú chýbať vo výbave žiadneho podnikateľa či zamestnanca, ktorý rokuje s obchodnými partnermi alebo prichádza do styku s klientmi. Hoci online svet postupuje míľovými krokmi, vizitka patrí stále k najefektívnejšej forme, ako sa predstaviť a zároveň odovzdať na seba kontaktné údaje.

Odpoveď na otázku, ako vyrobiť vizitky, pritom nie je komplikovaná. Ak ste niekedy uvažovali, že by ste sa na to vrhli sami, neváhajte. Krok za krokom vás prevedieme na ceste k vizitkám priamo z vašej dielne.

 

odovzdávanie vizitky

 

Návrh a finálna realizácia – dva hlavné body, ak si chcete vyrobiť vizitky svojpomocne

Kedysi platilo, že dobrý návrh, či skôr dizajn vizitky, vychádzal výlučne z rúk grafika. Hoci sa to môže zdať na prvý pohľad jednoduché, aj dizajn vizitky má svoje pravidlá. Okrem normatívnej veľkosti (90x50 mm) hovoríme o farebnom zladení, vhodnej veľkosti písma, rozmiestnení jednotlivých prvkov alebo technických záležitostiach, ktoré ovplyvňujú tlač (spadávka, bezpečnostná zóna a podobne).

Nástroje, ktoré vám pomôžu s dizajnom a návrhom vizitky

Dnes všetky tieto veci hravo vyriešia šablóny či voľne dostupné programy s množstvom vzorov a predvolených návrhov. Mnohé z nich sú dokonca zdarma. Medzi najobľúbenejšie patrí napríklad Canva či ďalšie free programy, o ktorých sme písali v článku o bezplatných nástrojoch na návrh vizitky.

Stačí, ak sa zaregistrujete na stránke (program nemusíte inštalovať do svojho počítača) a zvolíte si vzor, ktorý sa vám pozdáva najviac. Okrem doplnenia vlastných údajov môžete návrh upravovať podľa svojho uváženia. Meniť farby, typ písma, rozmiestnenie na ploche vizitky či doplniť iné objekty, ako je napríklad logo alebo obrázok. Napokon sa môže stať, že vám vznikne úplne iná vizitka, než vzor, aký ste si zvolili. Tak či onak, výsledok môžete uložiť v potrebnom formáte a vizitky odoslať priamo na tlač.

 

šablóna vizitky

 

Aké údaje uviesť na vizitku? Faxové číslo vystriedali sociálne siete

Odpoveď na otázku zistíte ľahko sami, podľa toho, aké údaje si od vás vaši obchodní partneri alebo klienti pýtajú. Bez mena a telefónneho čísla zrejme vizitka vo väčšine prípadov nebude mať veľkú výpovednú hodnotu. Doplnkové informácie, ako pozícia vo firme, či ďalšie kontaktné údaje (e-mail, webová stránka a pod.) je vhodné uviesť pre prípad, aby vás mohla druhá strana kontaktovať spôsobom, aký jej vyhovuje najviac.

Napokon nezabudnite na logo spoločnosti alebo fotografiu (grafiku, náčrt), ktorá vystihuje podstatu vášho povolania a môže vizitku vhodne oživiť.

Kedysi sa na vizitky uvádzali aj údaje, ako napríklad fax alebo sídlo firmy spolu so sídlom pobočky alebo kancelárie. Dnes však platí, že fax využíva skutočne len málokto a adresu stačí vybrať tú, na ktorej vás reálne klienti aj nájdu. Naopak, častým údajom sú po novom na vizitke informácie o názve, pod ktorým vás ľudia nájdu na sociálnych sieťach. (Facebook fanpage, LinkedIn profil ai.)

Ak si s návrhom vizitky i napriek množstvu šablón neviete rady, inšpiráciu nájdete v našom článku o vizitkách, ktoré zanechajú dojem alebo neváhajte a preklikajte zopár stránok na obľúbenom Pintereste.

 

pinterest screen

 

Posledným krokom, ako vyrobiť vizitky, je ich tlač a finalizácia

Keď už ste svoj návrh vizitky vyladili do posledného detailu, neostáva iné, ako ich priviesť na svetlo sveta. Aby vizitka pôsobila profesionálne, dajte si záležať na výbere kvalitného vizitkového papiera a taktiež tlače. Práve tá stojí za vyššou odolnosťou a taktiež dlhšou životnosťou vašej novej vizitky. Dnes, navyše, môžete i tento krok vyriešiť pohodlne online a vizitky si nechať doručiť priamo domov alebo do kancelárie.

Veríme, že vďaka nášmu návodu a radám, ako si vyrobiť vizitky, zvládnete ich návrh i realizáciu bez problémov. Ak si však aj napriek tomu na ich vyhotovenie netrúfate, pokojne sa obráťte na naše Printstudio a od návrhu až po ich odovzdanie prenechajte túto úlohu našim profesionálom, ktorí radi premenia vaše predstavy na realitu a ochotne vám s výrobou vizitiek pomôžu.

Objednať vizitky




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.