Aké typy prác viazať hrebeňovou väzbou? | Blog
.
30.09.2017      Čas čítania: 2 min.

Aké typy prác viazať hrebeňovou väzbou?


Je tu ďalší školský rok. Ku škole patria rôzne písomné práce. Pre končiacich študentov vysokých škôl aj bakalárske, diplomové, alebo dizertačné. Je pre tieto práce vhodná hrebeňová väzba?

 

Hrebeň k hrebeňovej väzbe

 

Každý študent chce minimalizovať výdavky a zároveň sa snaží dosahovať najlepšie študijné výsledky. K tomu prislúchajú aj kvalitne napísané a upravené školské práce. K úprave práce patrí aj jej väzba. Pozrime sa, ku ktorým prácam sa hodí hrebeňová väzba, a či je možné ju použiť aj na bakalárske, diplomové, alebo dizertačné práce.

 

Zoznámte sa s hrebeňovou väzbou

Výhodou hrebeňovej väzby je jednoduchosť, možnosť otáčania listov o 360 stupňov a možnosť doplnenia strán.

Každý študent sa s ňou stretol. Hrebeňovou väzbou zvyknú byť viazané rôzne študijné materiály, manuály, alebo skriptá. Vytlačené študijné texty, rôzne administratívne podklady usporiadate najlepšie v tejto väzbe. Je nenáročná na spracovanie, je lacná a zároveň spĺňa účel a estetickosť.

V poslednej dobe sa stala populárnou aj pri viazaní rôznych druhov študentských písomných prác.

 

Aké typy prác viazať hrebeňovou väzbou?

Seminárne práce a ročníkové práce sú na rozdiel od referátov rozsiahlejšie. Detailnejšie spracúvajú zadanú tému. Majú stanovené pravidlá. Stretávajú sa s nimi prevažne študenti vysokých škôl.

Sú odrazom vedomostí a naštudovanej literatúry. Vzhľadom na vážnosť témy by sa mala voliť patričná väzba. Hrebeňová je v tomto prípade ideálna.

 

Bakalárske, diplomové, dizertačné práce a ich viazanie.

Výsledkom obhajoby týchto prác je získaný titul. Čím vyšší stupeň, tým náročnejšia a stranovo početnejšia práca. Pri obhajobe je pre skúšobnú komisiu dôležitejší obsah než forma.

Písanie záverečných prác stojí veľa úsilia, času aj peňazí. Každý chce, aby tá jeho bola čo najlepšia. Zároveň chcú študenti ušetriť peniaze, ktoré sa zídu pri oslavách titulu či rozbehu kariéry.

Záverečné práce vyhotovujete väčšinou v dvoch kópiách, z ktorých jedna ostáva škole, druhá študentovi. Môžete si zvoliť, či si chcete doma uchovať prácu v drahom koženom viazaní alebo zvolíte úhľadné hrebeňové viazanie v doskách. Škole bude pravdepodobne jedno, ako jej zviazanú záverečnú prácu ponecháte.

 

Využite výhody hrebeňovej väzby

Pri hrebeňovej väzbe písomných prác získavate niekoľko výhod. Preto ak máte možnosť využiť tento spôsob, zviazanie je rýchlejšie. Ak odovzdávate na poslednú chvíľu, oceníte to. Keď sa nájde nejaká chyba v texte, jednoducho vymeníte stranu. Máte na výber niekoľko štýlov hrebeňovej väzby, od jednoduchších umelých po elegantné kovové. A ušetríte niekoľko desiatok eur.

Hrebeňové viazanie si môžete objednať z pohodlia domova prostredníctvom online objednávky s možnosťou jej vytlačenia a úpravy. Doručí vám ju kuriér alebo si ju môžete cestou na obhajobu vyzdvihnúť na predajni.

 

Chcem si daž zviazať prácu

 




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.