7 netradičných tipov pre tímlídrov: fototapety či tímové pivo | Blog
.
18.09.2018      Čas čítania: 2 min.

7 netradičných tipov pre tímlídrov: fototapety či tímové pivo


Dobrý tímlíder by mal na sebe pracovať a nemali by mu chýbať tie správne zručnosti. Okrem schopností viesť ľudí a vyvážene delegovať prácu, je treba vedieť svoj tím aj motivovať. Máme pre vás niekoľko netradičných tipov.

tím pracovníkov

Existuje veľa „zaručených“ vlastností, ktoré by si mal dobrý tímlíder pestovať. Dočítate sa o nich v každej motivačnej literatúre alebo článku. Mal by to byť asertívny, erudovaný a chápavý odborník so zmyslom pre empatiu. Spoločne sa pozrieme na možnosti, ako motivovať svojich podriadených a budovať dobré vzťahy.

 

Vyrazte spolu von

Vytvorte v tíme novú tradíciu. Určite si jeden deň, napríklad prvý štvrtok v mesiaci a vyrazte si spolu na tímové pivo. Je to skvelá príležitosť, ako spoznať svojich kolegov aj z inej, ako pracovnej stránky. Takto utužíte vzťahy príjemným spôsobom. Uvidíte, ako táto zmena nakopne celý tím. Nepijete pivo? Pokojne si dajte večeru, pohár vína alebo minerálky.

 

Nestrácajte z očí svoje ciele

Skúste vizualizovať výzvy. Tie zvládnuté a aj tie, ktoré vás ešte len čakajú. Spravte z vašej prázdnej steny v kancelárii strategickú základňu. Pomôžu vám fototapety a veľkoplošná tlač. Inú stenu môžete venovať cieľom, ktoré ste spoločne dosiahli. Ak pridáte k nim aj niekoľko fotografií z firemných akcií, povzbudí vás to pred každým náročným dňom.

 

Spojte sa pre dobrú vec

Ďalšou z možností, ako utužiť vzťahy v tíme, je spojiť sa pre spoločnú dobrú vec. Choďte napríklad darovať krv. Rovnako aj psíky v miestnom útulku sa potešia, keď ich prídete vyvenčiť. Alebo, čo tak natrieť plot škole či škôlke vo vašom okolí? Radosť z prospešnej aktivity a pocit, že ste niekomu pomohli, sa rovnako pozitívne odrazia na výkonoch v práci a vzťahoch vo vašom tíme.

 

Buďte jedna veľká rodina

Iným spôsobom, ako sa zblížiť so svojimi podriadenými, je ten, že do aktivity zapojíte aj svojich blízkych. Na niektoré z popracovných posedení pozvite partnerov, deti alebo priateľov. Ľudia nechcú mať pocit, že si musia po práci vybrať medzi časom s rodinou a kolegami. Takto môžu vzniknúť naozaj veľmi milé priateľstvá.

 

Vytvorte si skupinu na sociálnej sieti

Uzavretá skupina na sociálnej sieti je ďalším z nevšedných spôsobov, ako budovať vzťahy v tíme. Môžete medzi sebou zdieľať napríklad zaujímavé články z oblasti, v ktorej pracujete. Samozrejme, sociálne siete nie sú vždy o práci. Podeľte sa s kolegami o vtipné videá, obrázky alebo fotografie zo spoločných pív. Možností je neúrekom.

 

 

Naučte sa niečo nové alebo prekonajte strach

Naplánujte nevšedný event. Veľmi populárne sú rôzne únikové hry. Skúste sa spolu naučiť niečo nové. Navštívte spoločne kurz varenia alebo výtvarné dielne. Je váš tím viac akčný? Výborne! Čo tak skok z mosta, rafting alebo tandemový zoskok z lietadla? Tieto zážitky si doslova pýtajú vyhlásenie vtipných kategórií. Zahlasujte za najväčšieho krikľúňa, bojka či odvážlivca. Váš tím tieto aktivity ocení.

priatelia na rafte

 

Vytvorte si tímovú fotoknihu

Viackrát sme už spomínali rôzne mimopracovné spoločné aktivity, ktoré majú pozitívny vplyv na pracovný výkon a medziľudské vzťahy. Venujte svojim kolegom nezabudnuteľný vianočný darček. Dajte vyrobiť vlastnú fotoknihu, v ktorej nájdu všetky nezabudnuteľné zážitky z minulého roka. Zozbierajte fotografie a najlepšie zážitky končiaceho sa roka. Budete tak mať spomienky a kroniku na každý rok.

Veríme, že sme vás inšpirovali. Základom dobrého tímu sú vzťahy a na to, milí tímlídri, nikdy nezabúdajte.

Objednať si fototapety




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.