4 tipy ako na trendy kanceláriu | Blog
.
30.07.2019      Čas čítania: 2 min.

4 tipy ako na trendy kanceláriu


Hoci sa to možno nezdá, aj kancelárske priestory podliehajú trendom a záujmu interiérových dizajnérov.

Vaša kancelária je totiž nielen priestorom, kde roboticky pracujete. Mnohí z vás v nej trávia väčšinu svojho pracovného času. A práve preto stojí za zmienku venovať tomuto priestoru viac pozornosti. Aby ste sa cítili príjemne nielen v domácom, ale i pracovnom prostredí.

Aké sú najnovšie kancelárske trendy pre tento rok?

Kancelária v minimalistickom štýle

 

Minimalizmus a zakryté plochy

Alebo inak povedané – uprataná kancelária. Znie to desivo? Nemalo by. Práve naopak. Trendy v kancelárskom nábytku prichádzajú s novou vlnou a tou sú najmä čisté plochy, vďaka ktorým sa môžete zamerať na to najpodstatnejšie – vašu prácu.

Skrine na šanóny s plnými dverami a archivačné komody bez tradičnej sklenenej výplne by mali zhltnúť všetko, čo pri práci denne nepotrebujete. A čerešničkou na torte je dokonale uprataná plocha stola bez zbytočností, ktoré vás rozptylujú.

Vyskúšajte a sami uvidíte ten rozdiel.

 

Zelená kancelária

Tentokrát nemáme na mysli farbu ako takú. Svoju pozornosť by ste mali zamerať na zeleň. A ideálne tú ozajstnú – živé rastliny v črepníkoch, kvety v kochlíkoch na okeniciach alebo hotové “ostrovčeky zelene”, ak vám to priestory umožňujú.

Okrem kvalitnejšieho ovzdušia tak zelenou inváziou prispejete k zníženiu stresu vo vašom office a vnesiete upokojujúce prvky, ktoré ocení každý, kto sa v takomto priestore ocitne. Začať môžete aj postupne. Jednu či dve rastliny si poľahky zaobstaráte aj v najbližšom kvetinárstve.

Kancelária plná zelene

 

Oddychová zóna

Dnes mnohí zamestnávatelia poskytujú svojim zamestnancom takzvané oddychové miestnosti, ako napríklad kancelárska kuchynka či obývačka, kde môžu načerpať počas dňa novú energiu a tráviť pracovné prestávky. Tento trend skutočne nie je výmyslom, ale realitou podloženou viacerými štúdiami.

Oddychovú alebo chill zónu môžete preniesť pokojne aj do svojej kancelárie. I keď priestory nie sú veľkorysé, jednému pohodlnému kreslu, menšiemu gauču alebo dvom ležérnym sedacím vakom vo väčšine prípadov niekde určite miesto nájdete. Vyskúšajte! Oceníte najmä vo chvíľach, kedy budete potrebovať načerpať novú dávku kreativity alebo dobiť baterky.

 

Farebné kreácie a doplnky

Zabudnite na ošumelé sivé či biele kancelárie, kde prevláda tón v tóne maximálne vo dvoch farbách. Ak máte tú možnosť, vneste trochu farby do svojej kancelárie. Zmena sa rýchlo odrazí aj na vašich pracovných výsledkoch. Aj tu však platí zlaté pravidlo – všetko s mierou.

Kancelária s farebnými prvkami

Dominantné farby, akými sú červená, oranžová alebo výrazné odtiene zelenej a modrej dokážu “nakopnúť” vašu kreativitu tým správnym smerom, ak ich použijete vo vhodnej miere. Farebná kancelárska stolička, spomínané kreslo na oddych alebo drobný kancelársky nábytok nabijú vašu kanceláriu novou energiou.

Skvelou možnosťou sú farebné doplnky alebo dekorácie. Obraz, moderná grafika alebo váš obľúbený motív vytlačený na veľkoformátovej tlačiarni zaručene oživia každý priestor.

Malú inšpiráciu na veselé plagáty nájdete aj v staršom článku na našom blogu.

Chcem si dať vytlačiť veľkoplošný plagát




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.