Pečiatky, diplomovky, vizitky, veľkoplošná tlač, tlač fotografií | Printstudio.FaxCopy.sk
.

Hodnotenie produktu

Komentáre

Iva

Veľmi tmavé, vonkoncom nie som spokojná

Iva

Dobrý deň, mrzí ma vzniknutá situácia. Vašu sťažnosť som preveril, problém vznikol tým, že zaslaná fotografia je bohužiaľ úplne nevhodná pre veľkoformátovú tlač - okrem neostrosti a zlého nasvietenia (z toho vyplývajú tie "temné" farby, čo sa ale vo vhodnom grafickom editora dá aspoň čiastočne napraviť) je ale najväčším problém nedostatočné rozlíšenie (to sa už efektívne napraviť nedá). Pre kvalitnú tlač sa odporúča, aby použitá fotografia mala rozlíšenie aspoň 5 obrazových bodov na 1 mm rozmeru tlače (5 px/mm), najmenej však 3px/mm (aj to za cenu prijatia určitého kompromisu v kvalite) - pod touto hranicou je už tlač výslovne nekvalitná (neostrá, rozrastrovaná so strmými farebnými prechodmi). Pre tlač na požadovaný rozmer A1 (cca 80x60 cm) teda vychádza optimálne rozlíšenie 4000x3000 pixelov (=12 Mpx), prípadne s akceptovaním spomenutého kompromisu najmenej 2400x1800 px. Vaša fotografia, ktorú ste nahrali do objednávky, má ale rozlíšenie len  1000 x562 px, takéto rozlíšenie by pri požiadavke na kvalitnú tlač stačilo iba na rozmer tlače cca 20 x 10 cm, v krajnom prípade do cca A4. Pochybenia sa ale bohužiaľ dopustila aj naša pracovníčka v prievidzskej predajni, ktorá objednávku prevzala a bez kontroly kvality podkladu ju zadala do výroby, hoci už pri zbežnej kontrole jej malo byť jasné, že tlač z tak malej predlohy nebude dobrá - minimálne Vás mala vopred upozorniť na zlú kvalitu podkladu a výrobu uvoľniť až po Vašom výslovnom súhlase.. Ospravedlňujem sa za túto chybu a pokiaľ máte k dispozícii inú fotografiu v dostatočnej kvalite, radi tlač zdarma zopakujeme s lepším výsledkom. Pri výbere fotografie treba ale vyberať "originálny" súbor priamo z fotoaparátu či mobilu, určite nie fotografiu, ktorá bola uložená na nejakom úložisku ako FB a pod., tu sa pri nahrávaní fotografií z dôvodu úspory vedome znižuje rozlíšenie na tzv. "náhľadovú" veľkosť (na prezeranie na monitore to stačí), takže po prípadnom spätnom stiahnutí sa už na tlač na veľký rozmer nehodia. Karol Dittinger FaxCopy, a.s.  

Iva

Dobrý deň, pracovníci prievidzskej predajne sú o reklamácii upovedomení a samozrejme ju budú riešiť a pomôžu so spracovaním novej fotografie. Ak by bol akýkoľvek problém, môžete zavolať aj ich priamemu nadriadenému regionálnemu manažérovi Jurajovi Surovému na 0903/870164, čokoľvek potrebné a možné bude bezprostredne riešiť, vzal si to ako svoju osobnú vec. Karol Dittinger FaxCopy, a.s.  

NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.