Najčastejšie otázky o viazaní diplomoviek | Printstudio.faxcopy.sk | Blog
.
12.12.2022      Čas čítania: 4 min.

Zodpovieme vám najčastejšie otázky o viazaní diplomoviek


Zima pomaly odchádza a s príchodom jari sa nezadržateľne blíži aj dátum, kedy je potrebné odovzdať bakalársku či diplomovú prácu. Odovzdávate čoskoro diplomovku a neviete, ako a kde si ju dať zviazať? Prečítajte si, čo by vás mohlo zaujímať ohľadom viazania záverečných prác v našom Printstudiu.

 

Diplomové práce

Prečo je dôležité, kde si necháte prácu vytlačiť a zviazať?

Pre tých, ktorí nechcú nechať nič na náhodu, sme pripravili pár bodov o tom, prečo nezanedbať výber spoločnosti, ktorá vám prácu vytlačí a zviaže. Pretože to, čo sa v tomto momente môže zdať ako nepodstatná záležitosť s heslom „veď to niekto vytlačí a zviaže“, sa môže zmeniť na problém, ktorý vás bude stáť viac peňazí a stresu ako by ste čakali.

Medzi hlavné body, ktoré by si mal všimnúť každý budúci absolvent vysokej školy pri zhotoviteľovi záverečnej práce patria určite tieto:

1. CENA VIAZANIA DIPLOMOVKY

Čo si budeme hovoriť, cena je zväčša prvou premennou, ktorú si všimnete a budete sa podľa nej rozhodovať pri výbere dodávateľa. Práve v tomto bode platí, že „nie je všetko zlato, čo sa blyští“. Na internete nájdete viacero ponúk, ktoré majú výrazne nižšiu cenu ako iné. Dôležité je všímať si, čo všetko tieto ponuky obsahujú. Stáva sa, že sa vám zobrazí minimálna cena, za ktorú v skutočnosti nedokážete zrealizovať tlač a zviazanie diplomovky, ani keby ste vedeli čarovať. Prečo? Pretože cena realizácie nemusí obsahovať dostatočný počet riadkov na prvú stranu pevnej väzby, môže byť za limitovaný počet strán, alebo v nej nie je zahrnutá doprava a mnoho ďalších vecí.

2. KVALITA VIAZANIA DIPLOMOVKY

Ide o naozaj dôležitý faktor úspechu vašej záverečnej práce. Pretože okrem obsahu, na ktorom ste pracovali dlhé týždne až mesiace je potrebné odovzdať prácu v kvalitnom prevedení. Aby sa nestalo, že vás v deň obhajoby neprekvapí zloženie skúšajúcej komisie, ale zle vyhotovená väzba, ktorú odborné oko komisie neprehliadne.

3. DORUČENIE DIPLOMOVKY

Doručenie je položka, ktorá vám môže vyrobiť predčasné vrásky na tvári a rovnako prevetrať peňaženku. Diplomovku ste už mali mať dávno doma a ona stále neprišla? Alebo ste ju pri objednávaní tlače celú nahrali do systému, vyklikali 10 rôznych krokov a až na konci ste zistili, že cena dopravy statočne dobieha cenu pevnej väzby, ktorú ste si objednali? Aby ste predišli týmto malým prekvapeniam, odporúčame zvoliť dodávateľa, ktorý komunikuje všetky podmienky zrozumiteľne hneď od začiatku, ideálne keď vám k tomu poskytne ešte aj dopravu zadarmo. Keďže FaxCopy má sieť viac ako 40 pobočiek po celom Slovensku, dodanie zadarmo do troch dní na predajňu je samozrejmosťou.

4. MOŽNOSŤ UŠETRIŤ

Dlhé minúty hľadania v Google vám priniesli najvýhodnejšiu ponuku na realizáciu záverečnej práce. Ale je naozaj najvýhodnejšia? Dostanete k nej nejaký bonus? Nie? To je škoda, pretože u nás našim newslettrovým kamošom pravidelne posielame zľavové kódy na naše produkty. 

Ak ste sa práve rozhodli, že nechcete zmeškať už žiadne ďalšie zľavové kódy a akcie, do zasielania noviniek sa môžete prihlásiť TU.

5. EXPRESNÝ SERVIS PRE TÝCH, KTORÍ NESTÍHAJÚ

Prácu bolo treba odovzdať na zviazanie už minulý týždeň a vy stále nemáte vyjadrenie od konzultanta, či je všetko v poriadku? Aj takejto situácii sa dokážeme prispôsobiť. Ako jedni z mála sme maximálne flexibilní s vyhotovením záverečnej práce. Vašu prácu dokážeme vyrobiť expresne, keď už všetky iné možnosti zlyhali a nechcete zmeškať termín na jej odovzdanie.

Dúfame, že vám tieto tipy pomôžu, aby ste vedeli, na čo si dať pozor pri rozhodovaní, komu zveríte vyhotovenie bakalárskej alebo diplomovej práce.

 

Najčastejšie otázky o viazaní diplomoviek u nás:

1. Ako sa dá objednať viazanie?

Viazanie si viete objednať osobne v niektorej z našich predajní, ale aj online. Na našom webe si v rozhraní zvolíte kritériá práce, ako druh väzby, počet strán a diplomovku nahráte v PDF súbore. Text na obálku si sami vyklikáte v online editore.

2. Aké mám možnosti pri väzbe diplomovky?

Najobľúbenejším typom väzby je FoilXpress. Pevnosť tejto kvalitnej živicovej väzby zabezpečuje oceľový U-profil v chrbte väzby. Text obálky sa však nerobí razením, ale digitálnou potlačou v striebornej či zlatej farbe. V cene máte 7 riadkov textu. Pri tejto väzbe si môžete dať na obálku aj jednoduchú grafiku, napríklad logo školy.

Druhým typom väzby je Opus, pri ktorom sa využíva hĺbková razba, a teda písmo viete prstami zreteľne nahmatať. Je ideálnou pri viac ako 160 stranách, ale, samozrejme, nie je to podmienkou. V cene tejto väzby je 5 riadkov razby textu. Vybrať si môžete z niekoľkých odtieňov elegantnej imitácie kože.

No a poslednou väzbou je termotransferová potlač CMP, ktorú vyrábame v perlovo bielej farbe s farebnou potlačou. Keďže nejde o reliéfnu tlač, jej povrch s textom je hladký. V každom type väzby je možné ešte aj po zviazaní dokumentu vymeniť zopár strán.

3. V akej farbe máte obálky?

Farba diplomovej práce záleží od typu väzby, ktorý si zvolíte. Pozrite si presné informácie o možných farebných odtieňoch.

4. Koľko treba na dodanie čakať?

Dodacia doba sa štandardne pohybuje od 1 do 3 dní. S príplatkom vieme väzbu vyrobiť už do jednej hodiny.

5. Akým spôsobom mi ju doručíte, ak si ju objednám online?

Pri objednaní kompletnej práce si ju môžete vyzdvihnúť osobne, alebo vám ju doručí kuriér. Ak ide o spracovanie „bez zviazania“ alebo „len obálka“ a prácu bude treba dodatočne viazať (napr. po dodaní samotnej diplomovky), možný je len osobný odber.

6. Koľko bude celá práca stáť?

Cena za tvrdú väzbu (bez tlače obsahu práce) sa pohybuje od 9,90 €. Výsledná suma je však individuálna a odvíja sa od typu väzby, počtu riadkov, zvoleného typu papiera či príslušenstva (napr. dodatočnej väzby, nalepovacieho obalu na CD, napálenia dát na CD...).

7. Je možné vymeniť text v už zviazanej práci?

Áno, aj po zviazaní je možné vymeniť či doplniť listy papiera a znovu ju zviazať. Text na obálke sa však už po vyrobení nedá zmeniť.

Neváhajte a ušetrite si kopu stresov

Ako môžete vidieť, tlač a viazanie diplomových či bakalárskych prác pre nás nie je žiadny problém. A taktiež sa postaráme, aby to nebol problém ani pre vás. Neváhajte sa na nás obrátiť a ušetriť si stresy a nervy, ktoré by vás tento proces mohol stáť u iného dodávateľa. Nech všetko prebehne hladko a bez problémov. :-)

Chcem si objednať väzbu práce

 

 

 

Zodpovieme vám najčastejšie otázky o viazaní diplomoviek




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.