Tlač diplomových prác: FoilXpress, OPUS, CPM alebo UniCover Soft? | Blog
.
24.04.2023      Čas čítania: 2 min.

Tlač diplomových prác: FoilXpress, OPUS, CPM alebo UniCover Soft?


Odovzdanie diplomovej práce patrí medzi veľké okamihy v živote každého, kto študoval na vysokej škole. Odovzdaniu predchádzajú mesiace poctivej práce a samotná tlač.

Poznáme hneď niekoľko typov tlače väzby diplomových prác. Ktorá bude pre vás najvhodnejšia?

diplomovky

FoilXpress, OPUS, CPM a UniCover Soft patria medzi najvyhľadávanejšie a najpoužívanejšie druhy pri tlači väzby diplomových prác.  Ak sa aj vy však strácate v týchto pojmoch, ste tu správne. Za neprehľadnými skratkami sa skrývajú špecifické vlastnosti. V článku ich postupne predstavíme a zhodnotíme ich výhody a nevýhody.

Ak sa chystáte tlačiť svoju diplomovú prácu a váhate, ktorá služba tlače je pre vás najlepšia, inšpirujte sa týmto článkom, kde vám zodpovieme na základné informácie o jednotlivých možnostiach tlače.

Ktorá tlač diplomovky bude pre vás najvhodnejšia?

Expresný FoilXpress

Ide o najrozšírenejší spôsob viazania dokumentov dokopy, ktorý ponúkajú takmer všetky predajne. Umožňuje potlač titulky zlatou alebo striebornou fóliou a dokáže kombinovať text a jednoduchú grafiku.

Medzi hlavné výhody FoilXpressu patria:

  • kvalitná a odolná živicová väzba,
  • unikátny oceľový U-profil v chrbte väzby, čo zabezpečuje dlhšiu životnosť,
  • potlač chrbta a možnosť vytlačiť logo,
  • rýchlosť a efektivita tlačenia.

Zlatá a strieborná farba sú štandardom, ktorý je pri tejto tlači výhodou napríklad voči CPM tlači.

Tradičný a spoľahlivý OPUS

Za označením OPUS sa skrýva klasická hĺbková razba. Tradične pôsobiaca obálka vytvára potlač tak, aby ju bolo možné nahmatať.

OPUS je dobrým výberom v prípade, ak potrebujete:

  • reliéfnu tlač, kde nahmatáte písmo,
  • zviazať viac ako 160 listov,
  • vybrať si rôzne farby obálok (čierna, bordová, modrá, zelená).

Pri výbere toho typu tlače nie možné pridať logo na obálku z dôvodu hĺbkovej razby, čo môže predstavovať nevýhodu oproti ostatným variantom.

CPM je stredná cesta

CPM tlač, nazývanú aj termotransferová tlač, odporúčame, ak hľadáte plnofarebnú tlač s neobmedzeným počtom riadkov. Princípom fungovania je roztavenie tuhého atramentu naneseného na farbiacej páske, ktorý sa potom „nažehlí“ na potláčaný materiál.

Výhodami CPM tlače sú napríklad:

  • možnosť dodatočnej úpravy tlačených informácií,
  • odolná a dlhotrvajúca tlač.

Medzi mínusy CPM tlače možno zaradiť fakt, že na rozdiel od OPUS väzby neumožňuje zviazať viac ako 160 listov. Negatívom je aj to, že nie je možná zlatá a strieborná potlač a potlač chrbta.

Novinka menom UniCover Soft

Tento nový typ tlače sa odlišuje hlavne v tom, že väzba je z mäkkého, ale zároveň odolného materiálu. V prípade, že by ste dodatočne objavili chybu vo vašej práci, nie je problém za doplatok vymeniť stránku.

Čo môžete očakávať od UniCover Soft potlače:

  • kapacitu 20 – 80 listov,
  • čiernu, bordovú, modrú alebo perlovo bielu farbu,
  • 7 riadkov potlače zahrnutých v cene,
  • môžete kombinovať text s jednoduchou grafikou (napr. logo univerzity).

Vyberte si z nášho portfólia ktorúkoľvek potlač diplomovej práce

Možností, ako urobiť diplomovú či bakalársku prácu vizuálne atraktívnejšou, je hneď niekoľko. Vo Faxcopy ponúkame overené postupy pri tlačení diplomových prác overené rokmi skúseností.

V Printstudiu ponúkame všetky možnosti potlače, preto si môžete vybrať najefektívnejšiu a najlepšiu metódu pre vašu diplomovú prácu. V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kontaktovať prostredníctvom emailu alebo telefonicky.

Vytlačte si diplomovú prácu




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.