5 najpopulárnejších miest na dovolenkové fotografie | Blog
.
11.06.2018      Čas čítania: 2 min.

5 najpopulárnejších miest na dovolenkové fotografie


Pre mnohých je fotografovanie vášňou, ale aj relaxom. Zachytiť správny moment, svetlo a energiu daného okamihu je naozaj umenie. Existujú však miesta, kde to ide o trošku ľahšie. Sú totiž magické aj bez Photoshopu. Pozrime sa spolu na niekoľko z nich.

Barcelona

Dni plné slnka a tepla, kedy nie je na oblohe ani mráčik. Ó, áno, leto a s ním letné dovolenky sú konečne tu! Určite si radi doprajete aspoň pár dní, kedy je vaša najväčšia starosť výška ochranného faktora. Každý moderný cestovateľ si túži okrem spomienok priniesť z ciest aj niekoľko krásnych fotografií, ktoré si môže vytlačiť či umiestniť na sociálne siete. Kde toto leto také spraviť?

 

Oslnivo biela a modrá, to je Santorini

Ikonické, fotogenické súostrovie je sopečného charakteru by malo byť vašou voľbou ak plánujete stráviť dovolenku v Grécku. Jeho kaskádovité uličky lemované farebnými kvetmi, modré strechy a neopakovateľné výhľady priam nabádajú k fotografovaniu. Nevadí vám, ak sa tu trošku stratíte, lebo vždy objavíte novú pláž či miestny trh. Vedeli ste, že práve v hlbinách mora okolo Santorini je údajne potopená bájna Atlantída? Či to, že vraj je tu viac kostolov ako domov? Budete z tohto miesta naozaj unesení.

Santorini

 

Provensálska levanduľa a chutné víno

Provensálsko leží v juhovýchodnom Francúzsku. Je to ďalšie z miest, ktoré sú naozaj rajom na zemi. Malé mestečká a dedinky, útulné vinárničky a nekonečné lány rozkvitnutej levandule. V prípade, že ju milujete rovnako ako my, určite si prídete na svoje. Ak máte dosť času, vyberte sa sem autom alebo si ho požičajte na mieste. Táto oblasť naozaj stojí za preskúmanie.

Provensálsko

 

Farebná a plná umenia - taká je Barcelona

Barcelona je hlavné mesto Katalánska, ležiaceho na severovýchode Španielska. Najviac ho poznačila tvorba veľkého Gaudího, ktorého prítomnosť tu budete cítiť takmer na každom kroku pri prechádzke centrom mesta. Okrem známej katedrály s názvom Sagrada Familia, za návštevu určite stojí Park Güell. Objavíte tu nádherné stavby ako z rozprávky, zdobené typickou mozaikou, či sochu jaštera, ktorý je jedným zo symbolov mesta.

 

Opice z exotického Bali

Dovolenka na Bali je vďaka stále sa znižujúcim cenám leteniek prístupnejšia aj nám, Slovákom. Okrem samotnej exotiky sem láka turistov aj množstvo hinduistických chrámov či učenie jogy. Jedným z nevšedných miest, ktoré rozhodne neobíďte je opičí prales v meste Ubud. Práve tu voľne žijú Makaky. Veselé dlhochvosté opice, ktoré sú tak zvyknuté na ľudí, že sa vám určite poradí nejedna krásna momentka.

Bali

 

Doma je doma

V prípade, že máte ďalekých ciest a horúčav dosť, skúste toto leto ostať verný rodnej hrude. Prejsť sa po pokojnom lese, schladiť v čistej bystrinke ľadového potôčika, vidieť kamzíky, skúsiť si hru na fujare či dopriať si oddych na niektorom z našich salašov určite nie je zlá voľba. Niekedy pri kráse, ktorú ponúka cudzina zabúdame, čo máme doma.

Slovensko

S krásnymi zábermi z dovolenky sa určite radi pochválite na sociálnych sieťach. Okrem toho, môžu vaše fotografie slúžiť aj ako dekorácia. Kvalitná tlač fotografií, rámik, ktorý sa hodí do interiéru, a razom budete mať svoje spomienky stále pri sebe.

 

Pozrite si našu ponuku




NEWSLETTER
Radi by ste sa ako prví dozvedeli o výhodných akciách, súťažiach a zaujímavých foto novinkách? Prihláste sa na odber nášho newslettera.